<

Активісти Іваничівської громади, попри перепони місцевої влади, перенесли закинутий дитмайданчик в зону відпочинку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:13 | 18.06.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1265
/ Коментарі відсутні

В селі Долинка Іваничівської громади активісти після року «боротьби» із очільниками селищної ради перенесли дитячий майданчик із території закритої місцевої школи в зону відпочинку, де він буде доступніший дітворі. Всі роботи жителі виконують власними силами, однак сподіваються на фінансову підтримку усіх небайдужих.

Ще рік тому мешканці сіл Долинка і Романівка Іваничівської громади самоорганізувались і вирішили зробити хорошу справу: перенести дитячий майданчик із території давно закритої місцевої школи в зону відпочинку. Адже там він пустував, занепадав і заростав травою. Однак, на перепоні стало керівництво громади.

Виявилося, що дитмайданчик, який встановили за сприяння нардепа Ігоря Гузя та ініціативності й активній роботі місцевого депутата Ярослава Когута, знаходився на балансі Долинківської школи. А після її закриття, його передали у власність ліцею №1. І тепер, щоб його забрати і встановити в іншому місці, необхідний дозвіл селищної ради, а там його ніяк не хотіли давати.

Як розповів БУГу активіст Олександр Панасюк, “боротьба” за перенесення майданчика, у більш зручне для дітей місце, тягнулася весь рік. Адже селищна рада звернення людей просто ігнорувала, або ж давала різноманітні “відмовки”. Цієї весни, коли це питання мешканці сіл підняли знову, ситуація загострилася й набула розголосу в соцмережах. Люди стали обурюватися. І писати гнівні коментарі, у яких критикували й засуджували місцеву владу.

Так, Зоя Смаль зазначила, що дитячий майданчик подарували не початковій школі, а саме найменшим жителям сіл Долинка і Романівка до Дня села. За її словами, після ліквідації школи, жителів села мали б попередити, що майданчик забере на баланс ліцей. Але цього не зробили, тому, на думку жінки, тепер потрібно добиватись повернення подарунка від Гузя назад.

Врешті жителям сіл обірвався терпець і вони вже були готові самовільно демонтувати дитмайданчик і встановити у зоні відпочинку. Однак, несподівано, селищна рада таки “змінила гнів на милість” і погодила перенесення ігрових конструкцій.

На думку активіста Олександра Панасюка, це сталося через скандал, який виник після знищення патріотичного малюнку випускників в ліцеї №1.

“Ми написали відповідне зверенення в селищну раду з проханням перенести дитмайданчик, щоб він не руйнувався, а на ньому гралися діти. Рік це питання пробували вирішити. Але марно. Кілька днів тому, завдяки допомозі депутата від нашого округу Ярослава Когута, ми зібрали підписи мешканців, що вони дійсно хочуть, аби майданчик знаходився в іншому місці. 35 людей підписалося”, – зауважив Олександр.

Відтак, 17-го червня небайдужі жителі сіл Долинка і Романівка власними силами взлися за демонтаж дитячого майданчика з території старої школи. Вирізали ігрові конструкції, гойдалки, лавочки і смітник. Дещо з них вже встановили в зоні відпочинку. Інші – обладнають через кілька днів.

Однак, за словами Олександра Панасюка, виникла затримка із нестачею коштів. Активістам необхідні гроші на придбання цементу, щебеню, піску, ґрунтовки, фарби та інших будівельних матеріалів, щоб все поновити й довести до ладу. Тож долучитись до хорошої справи можуть і читачі БУГу.

Кошти можна перерахувати на картку ПриватБанку:

5168 7554 7267 8438Панасюк Олександр

Нагадаємо, у 2019 році у селі Долинка в Іваничівській ТГ активісти облаштували безкоштовну зону відпочинку: прибрали сміття, вирізали хащі на території, висадили чимало дерев, встановили 5 альтанкок, два спортивних майданчики та облаштували волейбольне поле. До слова, декілька альтанок встановили за сприяння народного депутата Ігоря Гузя. Тепер же активісти прагнуть, аби десятки дітей із Долинки, Романівки та Іванич гралися та активно проводили своє дозвілля в перенесеному й оновленому дитячому майданчику, який доповнить цю зону відпочинку.

До слова, це не вперше місцева влада “пхає палки в колеса” активістам. Нещодавно, очільниця громади заборонила проводити благодійний ярмарок, але люди організувалися і всерівно його провели. І хоча він відбувся не в таких масштабах, як планувалося, але активістам вдалося зібрали для ЗСУ 57 тисяч гривень.

Читайте також:

У селі Долинка на Іваничівщині закрили початкову школу

У селі Долинка ліквідовують початкову школу: в Іваничах відбудеться громадське обговорення

Активісти облаштували безкоштовну зону відпочинку поблизу Іванич та збирають кошти для її вдосконалення

Долинку та Романівку Іваничівського району показали з висоти пташиного польоту

Ніби понищена метеоритами: мешканці вулиць Львівська та Долинка, що в Іваничах, вимагають відремонтувати дорогу.

Водії з’їжджають на ґрунтовий шлях: жителі Іванич просять відремонтувати дорогу в напрямку Львова

В Іваничах місцева влада заборонила благодійний ярмарок: жителі громади обурені, а організатори планують його таки провести

«Разом до перемоги»: в Іваничах на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень

В Іваничах випускники на шкільному подвір’ї намалювали патріотичну картину, а дирекція ліцею звеліла її знищити




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця