<

В Іваничах місцева влада заборонила благодійний ярмарок: жителі громади обурені, а організатори планують його таки провести

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:41 | 9.06.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
4045
/ коментарі 4

В Іваничах розгорівся черговий скандал. Місцева влада заборонила проводити благодійний ярмарок, у рамках якого небайдужі активісти хотіли зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України. Чимало жителів селища обурені таким рішенням. Однак, організатори налаштовані рішуче і запевняють, що захід таки відбудеться.

12-го червня у день Святої Трійці в Іваничах місцеві активісти запланували благодійний ярмарок заради збору коштів ЗСУ. Як і велить законодавство, звернулися з письмовою заявою в селищну раду, щоб отримати офіційний дозвіл на проведення заходу.

Як розповіла БУГу одна з організаторів ярмарку Олександра Шептор, спочатку в телефонній розмові заступниця голови селищної ради Оксана Рубан дала дозвіл на проведення благодійного заходу. І “закипіла” підготовка.

Планувалося, що на ярмарку будуть представлені вироби ручної роботи й смаколики від місцевих господинь, проведені різні майстер-класи для діток, благодійна лотерея і багато інших цікавих конкурсів. А також – виступ колективів з Іванич, Павлівки, Жашкович та інших творчих діячів з сучасними українськими патріотичними піснями та віршами.

Однак після того, як організатори оприлюднили оголошення про проведення ярмарку місцева влада чомусь передумала і почала “пхати палки в колеса”, неодноразово натякаючи, що дозволу не дасть.

І ось 8-го червня організатори отримали офіційну відповідь від очільників громади. Так, селищна голова Лідія Томашевська звеліла вибрати більш безпечний формат заходу. Адже, мовляв, турбується про безпеку жителів. А також вона переклала заборону в проведенні ярмарку “на плечі” ГО “Герої не вмирають”, яка представляє інтереси матерів та дружин загиблих у російсько-українській війні.

Як йдеться у зверненні, члени цієї громадської організації нібито звернулися до Томашевської із проханням заборонити усі масові заходи на території громади.

Однак, за інформацією БУГу, голова громади сама телефонувала до матерів загиблих Героїв і просила написати таке звернення, аби були вагомі причини заборонити ярмарок. Тож зараз, ймовірно, просто використовує їх у своїх не патріотичних цілях.

До речі, депутатка селищної ради Катерина Бонюк в коментарі під дописом про заборону ярмарку теж висловила побоювання, що місцева влада зараз використовує матерів загиблих Героїв у своїх корисних цілях.

Окрім цього, голова громади Лідія Томашевська навіть записала спеціальне відеозвернення до жителів громади, у якому пояснила причини заборони ярмарку. Так, за її словами, допомагати потрібно безпечно, а проводити масові заходи, мовляв, дуже ризиковано і небезпечно. Але, як кажуть жителі громади, кожен сам вирішує: ризикувати йому чи ні і сам несе відповідальність за участь в таких заходах.

Також очільниця громади зазначила, що в центрі Іванич немає сховищ і укриттів, а тому присутні на ярмарку у випадку звучання сирени не матимуть де сховатись. Але ж на центральній вулиці селища є чотири великих укриття: в селищній раді, домі «Просвіта», колишній школі-інтернаті та ліцеї №1.

Як пояснила активістка Олександра Шептор, ярмарок спрямований виключно на допомогу захисникам України, і ніякої концертів, танців чи дискотеки в програмі не було. А мали бути лише кілька патріотичних пісень, виступи діток з віршами й молитва за наших Героїв.

Однак, за словами організаторів, незважаючи на заборону влади, ярмарок все ж відбудеться в запланований час: 12-го червня на 15:00, адже роблять його заради хорошої справи – допомоги військовим.

До слова, заборона Томашевської в проведенні благодійного ярмарку викликала шквал обурення в жителів селища. Чимало з них висловили своє незадоволення вчинком голови громади в коментарях під дописом Олександри Шептор про заборону заходу. Мешканці навіть запропонували написати відповідне звернення і офіційно висловити недовіру Томашевській.

До речі, в інших містах влада навпаки заохочує проведення заходів на підтримку ЗСУ. Так нещодавно благодійні ярмарки пройшли у Нововолинську та Суходолах.

У громаді Володимира на благодійному ярмарку зібрали понад 32 тисячі гривень для військових

У Нововолинську відбудеться благодійний ярмарок «Мистецтво проти війни»: виручені кошти підуть на ЗСУ

[ОНОВЛЕНО] У Нововолинську провели свято музики на підтримку ЗСУ

Нагадаємо, нещодавно в Іваничах вже був скандальний випадок: випускники на шкільному подвір’ї намалювали патріотичну картину, а дирекція ліцею звеліла її знищити. Тоді місцеві мешканці також розкритикували і засудили вчинок дирекції школи.




коментарів: 4
  1. Хто її вибрав?Люди,то партія регіонів рулить в Іваничах
    І Семенівна заслуженого вчителя з рук Януковича отримала! Просніться! За що гинуть Герої?

  2. Вас “людей” нічого не вчить, вас потрібно в сраку клюнути щоб ви почали щось розуміти.
    Для чого ви її вибирали?
    Ось вам і повернулося!
    Браво Лідія Михайлівно ось ви собі зробили ЕЛЕКТОРАТ, можливо знов не досидете термін.

  3. Ну що вітаю! Працюцює ця хвойда ригівська не в інтересах іваничівців,а могла забезпечити місце і безпеку,могла і кошти виділити з бюджету,щоб люди не ризикували

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота