<

Шахтарський мітинг у Києві може стати політичною провокацією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 21.01.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

Це питання вкотре виносили на порядок денний представники ініціативної групи шахтарів Нововолинська.

Як зазначалось раніше, “червоні” профспілки на чолі із Віктором Турмановим та заступником міністра палива та енергетики Юрієм Зюковим запланували масову акцію протесту у Києві 28 січня. Мета її – вимагати від влади фінансування вугільної промисловості. Все б нічого, якби очільниками акції не були колишні регіонали та не переводили протест у русло антивладного політичного інтересу із відповідними лозунгами. Мова бути йди не скільки про інтереси галузі, як про амбіції замміністрів, котрих не влаштовує їх очільник пан Демчишин.

По поверненні із Києва ініціативна група гірників активно працює із трудовими колективами шахт, закликаючи покидати “червоних” та переходити у незалежну профспілку, а для контролю за подоланням корупції шахтарі мають на меті створити великий громадський проект. 

Нововолинські активісти із шахтарської громади все ще зважують всі за і проти акції 28 січня, остаточне рішення –  чи будуть вони її підтримувати – не прийняте. Щоб остаточно закрити це питання, вони мають намір вкотре поспілкуватись із трудовим колективом, міською владою та незалежними профспілками на загальній зустрічі, яку планують  на 23 січня. Вагомим аргументом стає наказ, який з’явився 16 січня на сайті міністерства енергетики та вугільної промисловості про переведення 9 шахти в третю групу уже цього року. Однак – документ відразу ж зник із сайту. Інформація, що була у ньому зазначена, досі не є спростованою чи підтвердженою. Ця інформація змушує гірників активно діяти.

Інші обіцянки дані шахтарям в Києві починають втілюватись в життя, перше – поступова виплата заборгованості уже відбувається, а наступні – фінансування 9-ої та “Бужанської” шахти, добудова 10-ї теж заплановані, хоча ще не задокументовані, що очікується.

Журналісти “БУГу” стежать за ситуацією.




коментарів: 6
  1. На мою думку зараз не той час щоб ділити “шкуру невбитого ведмедя”. Потрібно ОБ’ЄДНУВАТИСЬ також і з червоними, тому що мета у всіх нас одна – право на працю. Потрібно разом відстояти наші законні права. І не бійтеся “посварити” Яценюка, не такий він вже білий і пухнастий, він нас хоче викинути на вулицю, залишити без засобів на існування, а ви його хвалите як месію для укр. економіки. Спитайте краще який в нього відкат від закупівлі россійського вугілля. В першу чергу Яценюк хоче знищити вугільну галузь України.

  2. Об’єднання із “совєцькими” директорами і профбосами – смерті подібне. Ви остаточно доб”єте вугільну галузь Волині: Все що Ви отримаєте від уряду – вкраде ця братія. Вони так звикли. Вони не зміняться. Так вони робили і у радянські часи.

    • У радянські часи всі шахти працювали і люди мали роботу, зарплату і соціальний захист. А що ми маємо зараз – владу жидів-олігархів, які прикриваючись проукраїнськими інтересами, грабують Україну 23 роки. Не тих особ хтіли бачити люди на Майдані. Сучасні урядовці-псевдопатріоти ничать залишки радянської економіки, не створюючи альтернативи. Це недалекоглядна політика догоджання МВФам заведе Україну в ще більшу кабалу олігархів і жидо-масонів!

  3. Ребята, хватит играть под дудку кого-то! Вы же горняки, вы же наша гордость!

  4. Шкода, що так все повернулось.
    Руками гірників вирішують свої шкурні справи вищестоячі людиська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок