<

У шахті «Бужанська» травмувався робітник: в Іваничах за порушення правил безпеки судили начальника видобувної дільниці

06:27 | 4.03.2024 / Іваничі, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
550
/ Коментарі відсутні

В Іваничах судили начальника видобувної дільниці шахти зе те, що через порушення правил безпеки під час робіт травмувався робітник.

Про це стало відомо з вироку Іваничівського районного суду, – пишуть Волинські новини.

Як ідеться у матеріалах справи, начальник видобувної дільниці № 1 у ВП «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля» Владислав Н. порушив вимоги посадової інструкції начальника дільниці, не забезпечивши справний стан, утримання і експлуатацію гірничих виробок, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого.

Зранку 18-го грудня минулого року в приміщенні табельної ВП «Шахта Бужанська» Владислав Н. провів інструктаж з техніки безпеки працівникам дільниці, відповідно до виданих нарядів-путівок, у тому числі підземному електрослюсарю. Після цього працівники спустились у шахту для проведення робіт.

Проте під час роботи зламалася дерев’яна затяжка, яка утримувала простір між рамами та кам’яну породу від обвалу. Внаслідок цього брила породи впала зі стелі на праву кисть потерпілого. Чоловік отримав тілесні ушкодження легкого та середнього ступеня важкості, зокрема закритий перелом нігтьової фаланги третього пальця, відкритий перелом нігтьової фаланги четвертого пальця та травматичну ампутацію нігтьової фаланги п’ятого пальця.

Дії Владислава Н. кваліфікували за ч.1 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого).

Обвинувальний акт розглядали у спрощеному провадженні без проведення розгляду в судовому засіданні та за відсутності учасників судового провадження. Обвинувачений у поданій заяві визнав свою вину та був згідний зі спрощеним роглядом справи.

Суд, врахувавши усі обставини справи, оштрафував начальника видобувної дільниці № 1 у ВП «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля» на 17 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця