<

На шахті №9 Нововолинська знову хочуть змінити керівника: Юрківу запропонували посаду на Бужанській

20:41 | 7.03.2024 / Новини, Нововолинськ / /
Перегляди
874
/ 1 коментар

У Нововолинську шахтарі копальні №9 побоюються зміни керівника, адже переконані, що із появою нового директора на них чекає закриття підприємства.

Про це розповів голова профспліки шахти Василь Гура, пише Конкурент.

«Нашого керівника Володимира Юрківа у вівторок, 27-го лютого, визвали в міністерство (Міністерство енергетики України), де його заставляли написати заяву, щоб він сам звільнився, бо їм так треба.

Наш директор нічого не зробив, його три дні «ламали». Він сказав, що люди на шахті його не зрозуміють, це буде означати здачу підприємства.

Після цього я особисто розмовляв із заступником міністра Хейлом (Олександр Хейло – заступник міністра енергетики), він повідомив про те, що прийняв рішення закрити 9-ту шахту. Я в свою чергу запитав, чи має він такі повноваження, після чого була розмова на підвищених тонах, але відповіді я не отримав», – розповів пан Гура.

На думку керівника профспілки 9-ої шахти Нововолинська, усе пов’язане з тим, щоб передати діюче обладнання шахти, на якому на даний час видобувається вугілля, на шахту «Бужанська».

«Аби наше підприємство закрити, зробити його донором «Бужанської», – переконаний Василь Гура.

Директор нововолинської копальні №9 Володимир Юрків підтвердив інформацію, озвучену головою профспілки, та додав, що у міністерстві йому пропонували не просто звільнитися із 9-ої шахти, а перейти працювати на іншу копальню, приміром, головним інженером на шахту «Бужанська». Він відмовився. 

Нині на шахті №9 працює близько 320 осіб. При чому, як наголосив очільник шахтарської профспілки Василь Гура, 9-та шахта – єдина в Україні, яка немає заборгованості із заробітної плати працівникам та зі сплати податків.

 «Ми працювати можемо і відробляємо ті запаси, які у нас залишилися. По факту ми ще можемо спокійно працювати до кінця року і давати вугілля», – зауважив він.

Василь Гура розповів, що керувати шахтою найімовірніше хочуть призначити головного інженера шахти «Надія», що на Львівщині, Андрія Зощука, який вже, зі слів нововолинця, написав заяву у міністерстві, щоб його призначили директором шахти №9. 




один коментар
  1. Був я колись в його Величества юрківа – якщо довго сидіти на одному місці стаєш міні лукашенком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця