<

ДП «Волиньвугілля» зірвало план на перше півріччя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:27 | 22.06.2015 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Підприємство ДП «Волиньвугілля» не виконало план видобутку вугілля на перше півріччя.

Про це розповів виконувач обов’язків директора ДП «Волиньвугілля» Федір Богдан, – пише Волинське агентство розслідувань.

За поточний рік на шахтах області видобули 151 тисячу тонн вугілля. Основна маса видобутку відбувається на шахті Богданівській та шахті №9 Нововолинська.

«Основним споживачами вугілля є теплові електростанції, на які ми постачаємо вугілля», ‒ зазначив Федір Богдан.

Залишки вугілля складають 10 700 тонн. Собівартість готової продукції, яка є на складах, ‒ 155 мільйонів гривень, що на 28 мільйонів менше від плану. Також підприємство боргує значну кількість коштів. Кредиторська заборгованість становить 850 млн гривень, дебіторська – 224 мільйони гривень.

Федір Богдан зазначив, що підприємство зазнало збитків на понад 80 мільйонів гривень. Однією з причин є вища собівартість тонни вугілля, ніж вартість її на ринку.

«З травня державна підтримка на покривання часткової собівартості припинена», ‒ додав посадовець. Тому зараз є серйозним викликом пошуки грошей. Кошти, виділені Верховною Радою, витрачені ще в квітні.

Завданнями на друге півріччя в.о. директора назвав довести видобуток вугілля до 1000 тонн на добу. Проте вугілля з деяких шахт доводиться везти на збагачення на Червоноградську фабрику, перед якою «Волиньвугілля» теж має заборгованість.

Губернатор назвав гострою необхідність реорганізації структури «Волиньвугілля» та галузі в цілому та необхідність збільшення видобутку та зменшення собівартості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота