<

За місяць війни у Нововолинську подали втричі більше заяв на оформлення закордонних паспортів, ніж у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 29.03.2022 / Володимир, Новини, Нововолинськ / , /
Перегляди
1645
/ Коментарі відсутні

Чи оформлюють наразі документи для виїзду за кордон у Нововолинську та Володимирі, як діє спрощена система перетину кордону з дітьми, розповіла БУГу речниця Міграційної служби Волинської області Наталія Львівна Левчук.

Останнім часом читачі часто запитували, чи можна у період воєнних дій оформити закордонні паспорти для виїзду за межі України, як бути з дітьми, які не мають належних документів, чи взагалі працюють підрозділи міграційної служби на Волині. Тож за роз’ясненнями журналісти БУГу у форматі онлайн звернулися до головного спеціаліста забезпечення зв’язків з громадськістю Міграційної служби Волинської області Левчук Наталії Львівни.

Графік роботи міграційних відділів

Підрозділи міграційної служби у Володимирі та Нововолинську відновили свою роботу. Працюють з вівторка по суботу: вівторок, четвер, субота – з 08:00; середа, п’ятниця – з 09:00.

“Підрозділи працюють у форматі живої черги. Електронна черга з технічних причин поки що не відновила свою роботу. Працюють щоденно, намагаються обслужити всіх громадян, які звертаються за нагальними послугами”, – повідомила Наталія Левчук.

Вклеювання фотографії дітей у батьківський паспорт для спрощеного переїзду за кордон

Міграційна служба повернулася до послуги вклеювання фотографії дітей до закордонних паспортів батьків. Для цього необхідно надати такі документи:

  • закордонний паспорт одного з батьків
  • дві фотографії дитини розміром 3,5*4,5 см;
  • свідоцтво про народження дитини;

Послуга надається одразу у день звернення, вона є безкоштовною.

Чи приймають документи на виготовлення закордонних паспортів у воєнний період

Міграційна служба минулого тижня відновила прийом документів на виготовлення біометричних паспортів громадянина України та громадянина України для виїзду за кордон. Майже всі підрозділи працюють у звичайному режимі.

“На жаль, через непросту ситуацію в Україні, трапляються технічні збої у роботі служби. Але люди відносяться до цього з розумінням”, – додала речниця.

Наразі точного періоду виготовлення документів не повідомляють, оскільки є певні питання з логістикою документів, через те, що їх виготовляють на Поліграфкомбінаті «Україна» у Києві. Як зазначає Наталія Львівна, термінові документи прийдуть швидше, ніж звичайні, але довше за 7-10 робочих днів, як було раніше. Вартість виготовлення даних документів не змінилася.

До слова, з початку війни, станом на 25-те березня, ще не приходили готові закордонні паспорти громадянам, які подавали документи з 24-го лютого.

“Наразі закордонні паспорти приходять тим людям, які подавали документи до трагічної дати 24-го лютого”, – повідомила Наталія Левчук.

Скільки осіб звернулися, щоб вклеїти фотографію дітей та оформити закордонний паспорт у Нововолинську та Володимирі

Протягом місяця за послугою вклеювання дитячого фото до закордонного паспорта батьків у Нововолинську звернулися понад 100 осіб, у Володимирі – понад 200 осіб. З них переважна кількість волинян, ніж внутрішньопереміщених осіб. Приблизне співвідношення 60% – місцеве населення, 40% – мешканці інших областей України.

Водночас у Володимирі за місяць війни звернулися 147 людей для оформлення закордонного паспорта, у Нововолинську – 480.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця