<

В Успенському соборі Володимира-Волинського призначили нового настоятеля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:20 | 10.01.2021 / Володимир / /
Перегляди
105
/ коментарі 4

6-го січня з благословення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, Свято-Успенський кафедральний собор отримав нового настоятеля. Ним став протоієрей Олексій Никитюк.

Про це повідомляють на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Отець Олексій Никитюк – уродженець села Савчиці на Тернопільщині. Народився в селянській родині Олексія і Анни Никитюків 28 березня 1962 року. З 10 років хлопець ріс без батька, котрий відійшов у вічність, а його вихованням займалась мама. У вільний від сільської роботи час Олексій відвідував Почаївську лавру, яка знаходилась неподалік від його села.

Важливу роль у духовному становленні юнака відіграв також тодішній намісник Почаївської лаври архімандрит Миколай (Шкрумко), нині покійний митрополит Іжевський та Удмуртський, у якого Олексій згодом став іподияконом. Він став духовним наставником Олексія і підтримав його у бажанні вчитися у духовній семінарії, благословив його на навчання, давши рекомендацію і характеристику.

У 1984 році Олексій вступив до духовної семінарії, подолавши конкурс у чотири особи на місце. Закінчивши семінарію у 1988 році, Олексій вступив до Духовної академії.

Після закінчення навчання, на початку 90-х років, вже одруженим, випускник повернувся додому, на Тернопільщину. З 1991 року в Почаєві почало діяти духовне училище, куди й був, згідно розподілу, направлений на посаду інспектора училища отець Олексій.

У 1996 отець Олексій прибув у Свято-Успенський храм у Володимир-Волинський, де служив 20 років.

У 1997 році з благословення керуючого архієрея, отець Олексій заснував регентську єпархіальну школу, яка в 2004 році, була реорганізована в Духовне училище, та до 2018 року працював там на посаді ректора, а пізніше на посаді викладача Церковно-Богослужбового уставу.

Окрім викладацької роботи отець Олексій очолював також паломницький центр Володимир-Волинської єпархії й організовував паломницькі поїздки по святих місцях. За своє життя він уже побував в Єрусалимі, на Святій Горі Афон, а також у багатьох святих місцях України, Росії, Греції, Білорусії, Польщі, Румунії, Болгарії, Прибалтики.

Неодноразово відзначений високими церковними нагородами.

З цієї нагоди, 6-го січня митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир очолив у кафедральному соборі всенічну службу, під час якої вручив указ про настоятельство, новому настоятелю Свято-Успенського кафедрального собору, протоієрею Олексію Никитюку.




коментарів: 4
  1. Це той що пару років тому на автомобілі за кермом збив насмерть людину і втік з містя злочину як останній боягуз. Хороший вибір мабуть по понятіях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця