<

Таке враження, що у нас немає війни: Бокоч закликав ОВА не чекати липня та розірвати договір оренди УПЦ мп з Успенським собором у Володимирі

15:02 | 19.03.2024 / Володимир / , , , /
Перегляди
849
/ коментарі 2

Договір тимчасового користування комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі з релігійною організацією УПЦ московського патріархату, який закінчується 1-го липня, продовжувати не будуть.

Про це стало відомо під час позачергового засідання сесії Волинської обласної ради 19-го березня, – пишуть Волинські новини.

На розгляд депутатів винесли питання про інформацію Волинської обласної військової адміністрації щодо виконання рішень обласної ради від 15 вересня 2022 року № 18/2 та від 16 листопада 2023 року № 23/53.

Нагадаємо, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

А в листопаді минулого року депутати Волинської обласної ради звернулися до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.

Заступниця голови Волинської ОДА Мирослава Якимчук поінформувала, що договір оренди, а точніше договір користування Успенським собором, який закінчується 1 липня, продовжувати не будуть.

«Обласна військова адміністрація діятиме відповідно до чинного законодавства. Волинська обласна адміністрація не має права заборонити діяльності релігійних організацій. Зараз звітувати немає про що, адже договір ще діє. Ми поінформували, що собор буде повернуто, а далі діятимемо відповідно до чинного законодавства», – сказала Мирослава Якимчук.

Депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч звернувся до голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка.

«Таке враження, що у нас немає війни. Потрібно їх (УПЦ МП, – ВН) викинути, як це зробили в Хмельницькій області. За один тиждень голова ОДА розірвав 200 договорів оренди. Голова Волинської ОДА каже, що вони будуть судитися, то хай судяться. Не чекайте 1 липня, розривайте вже», – закликав депутат.

Депутати взяли інформацію до відома та проголосували за те, аби прослухати звіт Волинської ОДА про виконання делегованих повноважень, а також створити комісію з депутатів для перевірки виконання рішень, що стосуються релігійних питань.

Нагадаємо, раніше, про те, щоб припинити договір оренди релігійним громадам УПЦ мп у Володимирському районі звертався депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Також депутати Володимирської районної ради вимагають у Погуляйка не продовжувати договір оренди Успенського собору релігійній громаді УПЦ мп у Володимирі. Депутати Володимирської міської ради вимагають у Погуляйка оренду з УПЦ мп Успенського собору не продовжувати.

Минулого року у Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату.

Цього року в росії опублікували церковний календар на 2024 у якому разом з патріархом Кирилом зображений очільник УПЦ мп митрополит Онуфрій, що досі знаходиться у синоді РПЦ, а також і керуючий Володимир-волинською єпархією УПЦ мп, що розташована саме на території Успенського собору, митрополит Володимир.




коментарів: 2
  1. рпц – активний учасник війни на боці ворога, необхідні кардинальні кроки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця