<

«Скільки ще має загинути українців, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?», – журналіст з Володимира організовує акцію біля Успенського собору

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:01 | 8.04.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
5732
/ коментарів 9

Мешканців Володимира закликають у неділю 9-го квітня долучитися до акції протесту проти функціонування УПЦ мп в місті, яка проходитиме біля Успенського собору.

Про ініціативу заявив володимирський журналіст Міста вечірнього Олексій Біянов. заклик долучитися до нього він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

У неділю 9-го квітня о 9-й годині він своїм протестом біля Успенського собору запитає усіх прийдешніх цього храму: «СКІЛЬКИ ЩЕ МАЄ ЗАГИНУТИ УКРАЇНЦІВ, ЩОБ ВИ ПЕРЕСТАЛИ ХОДИТИ В МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ?»

Як зазначив Олексій у коментарі БУГу, спостерігаючи події в Україні, зокрема в таких містах як Хмельницький, Тернопіль та Київ (Лавра), він зрозумів, що у нашому місті також хтось має розпочати цей процес і висловити думку щодо МП. Його надихнув військовий із Хмельницького, якого побили. Саме його фразу він використав на своєму плакаті. Нагадаємо, після інциденту, у Хмельницькому, проголосували за перехід собору УПЦ мп до ПЦУ, а тамтешня влада  забрала право в московського патріархату на користування 13 земельними ділянками.

“Чим для мене особливий цей випадок – тим, що через сміливість одного, піднялося все місто. Хоча я не маю на меті підняти проти МП усіх жителів Володимира. Із початку я вирішив, що буду там стояти один. Але поділився своєю ідеєю з колегами і друзями, які мене підтримали і виявили бажання прийти туди зі мною”, – розповів журналіст.

Олексій сподівається, що така акція приверне увагу до розв’язання проблеми з МП у нашому місті і московські попи “подінуться” з Володимира. А також, що людей хоч когось, хоч трішечки зачепить совість, бо, на його думку, вони, ходячи у храми московської церкви, спонсорують і підтримують ворога України.

Біянов закликає долучитися й інших громадян, які підтримують думку, що у Володимирі не мають продовжувати свою діяльність церкви УПЦ мп, що підпорядковуються російській православній церкві.

Читайте також:

Бокоч звернувся до голів громад Володимирського району, закликаючи позбавити права оренди землі церков УПЦ мп




коментарів: 9
    • Ганьба тим хто не ходить до храму і закликає до таких вчинків!!!! Ви Бога не боїтеся???

      • Бога потрібно любити, а не боятися. Боятись Бога слід лише рпцшним перевертням

  1. А всі біди в безхребетній ВЕрховній Раді ,давно повинні прийняти закон про цих МПешних колаборавнтів і їх приспішниках у владі ,думаєте в Володимирі” великі патріоти “,в Раді тьеж знайдется не одне сцикло яке віритиь цим кацапським попам ,а по Україні їх тисяі,затаїлись і думають ,як би чужими руками розрулити цю ситуацію і залишитись при кориті .

    • Ви хоч раз в тій церкві були, що так говорите?? Чи тільки вірите в те , що по телевізору показують!!!!????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця