<

Відома писанкарка Леся Мартинюк провела майстер-клас у храмі Володимира

15:42 | 22.04.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
513
/ Коментарі відсутні

Перед Великоднем, 21-го квітня, у Володимирі в Храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії ПЦУ відбувся майстер-клас із написання писанок.

Заняття проводила знана у місті та й далеко за його межами писанкарка, мисткиня, викладачка Педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського Леся Мартинюк. Вона навчала вихованців недільної школи писати різнокольорову писанку. Допомагали Лесі Георгіївні, студенти педколеджу, які займаються у гуртку писанкарства “Традиція” і самі невдовзі стануть викладачами.

Діти, які відвідують недільну школу при церкві Віри, Надії, Любові, під наставництвом отця Євгена Рябця та матінки Ольги, за допомогою воску і писачка, із задоволенням вимальовували візерунки на видутих яєчках. Леся Мартинюк розповідала про значення кожного малюнка та допомагала юним писанкарям. Після цього, яйця занурювали у фарби, спочатку світліших відтінків, потім діти домальовували візерунки і клали в темнішу фарбу. В результаті роботи вихованці власноруч зробили чудові писанки з різнокольоровими малюнками, які згодом покладуть у великодні кошики.

“Наш храм на коротку мить перетворився на велику дитячу кімнату, де триває сміх, радощі, де відчуваються позитивні родинні, духовні моменти. І та аура запам’ятається дитинці на все її земне життя. Господи, збережи нашу Україну, задля майбутніх поколінь, задля наших хлопчиків і дівчаток, чиї батьки, рідні сьогодні пишуть новітню сторінку нашої історії, ім’я якій Українська Держава”, – звернувся настоятель храму отець Євген Рябець.

Нагадаємо, раніше БУГ записував інтерв’ю із володимирською писанкаркою Лесею Мартинюк, чиє зображення помістили на альбом переможної пісні Калуша “Стефанія” на Євробаченні.

Зазначимо, що Леся Мартинюк – відома не лише у Володимирі, а й далеко за його межами писанкарка. Її роботи продавали й дарували в різних країнах світу, були представлені на багатьох виставках України. Навіть відомий український проєкт “Ukraїner” приїжджав до мисткині у Володимир минулого року знімати ритуал написання писанок, який до речі, Леся Мартинюк не розпочинає без одягання хустини та читання молитви.

Читайте також:

Наші діти навчають батьків молитві удома, – вчителі недільної школи володимирського храму розповіли про важливість своєї місії




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця