<

Ні радянським пам’ятникам! У Володимирі вирішили демонтувати танк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 21.04.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1224
/ коментарі 2

З метою проведення заходів дерусифікації, та у зв’язку з російською агресією у Володимирі, прийняли рішення про демонтаж пам’ятника-танка на Устилузькій та стел біля обеліска слави на площі у Володимирі.

Дане рішення прийняли 21-го квітня під час засідання виконкому. Згідно з ним, КП “Полігону” дано доручення здійснити заходи щодо тимчасового демонтажу та забезпечення відповідного зберігання демонтованих знаків.

Як повідомив автор проєкту рішення, головний архітектор міста Тарас Киба, спершу відповідне звернення щодо їх демонтажу необхідно було направити до обласної військової адміністрації, яка і надала дозвіл на демонтаж, за умови забезпечення належного зберігання демонтованих пам’яток, аж доки не буде прийнято порядок щодо вилучення таких об’єктів з переліку об’єктів культурної спадщини.

Так, демонтаж пам’ятника на честь радянських танкістів по вулиці Устилузькій, який встановили у 1982 році, мають провести до 1-го червня. Після цього його зберігатимуть у військовій частині.

Зносити могилу братських радянських воїнів, пам’ятник на честь радянських воїнів, партизан, підпільників на центральній площі поки повністю не будуть.

Наразі вирішили демонтувати бронзові елементи з радянською символікою на меморіальних стелах до 1-го травня. Після чого їх передадуть на зберігання до місцевого історичного музею. Самі ж пілони, згідно з рішенням, мають демонтувати до 1-го червня.

Проте процес вирішили пришвидшити і почали демонтовувати меморіальні стели уже 21-го квітня.

Також до 1-го червня мають демонтувати і пам’ятник невідомим воїнам по вулиці Устилузькій, встановлений у 1966 році.

Читайте також:




коментарів: 2
  1. Я Згоден про декомунізацію та так званий <>але незгоден память про Загиблих радянських воінів які поклали Власне Життя щоб фашиський чобіт тоді топтав. Нашу з вами Украінску землю інетільки .А танк Це память полеглим танкістам і знаменитий Т-34 тим хто іх будував у Сибіру .А це конструктор Кошкін і Наші Земляки.І якщо ви забули перший бій був танковий який замовчаний під федорівкю нашою.А звльняли нас не москалі а бійці тодішноі держави срср .То наС теж треба знищити які родились в тій державі ?Були унас своі плюси та мінуси.Але Наш Нарід Украіни воював у Другій Світовій так і в нинішній Вітчизняній війні тоді фашистом анині з росизмом.Бо гобліни що тоді були так і нині е.А архітектори хай спочатку роспланують атоді будують щоб нове покоління неруйнувало іхні витвори мистецта та плануваня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер