<

Львівщина стала першою серед областей України, де завершили процес декомунізації

17:43 | 30.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

У Львівській області повністю завершили процес декомунізації, що сталося вперше в Україні. Нещодавно там демонтували останній радянський пам’ятник.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Останній радянський пам’ятник прибрали в Лопатинській громаді Львівщини. За словами очільника ОВА, всі пам’ятники демонтували не коштом обласного бюджету. Це робили з допомогою небайдужих місцевих жителів.

«Радіємо, що стали прикладом для інших областей, які зараз створюють при військових адміністраціях аналогічні робочі групи з декомунізації», — написав Козицький.  

Нагадаємо, 9-го квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів, які узаконювали процес декомунізації. За позовом Міністерства юстиції України окружний адміністративний суд Києва заборонив діяльність Комуністичної партії України.

У січні 2015 року Міністерство культури України підтримало ініціативи щодо демонтажу пам’ятників, пов’язаних із комуністичними діячами по всій Україні. Після цього розпочали організовано їх прибирати.

Станом на початок 2024-го року 177 вулиць на Волині, які підлягали перейменуванню у рамках закону про декомунізацію, ще не змінили назву.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота