<

У селах Павлівської громади хочуть перейменувати ще чотири вулиці

17:09 | 11.04.2024 / Іваничі / , , , /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

В Павлівській громаді дерусифікують 4 вулиці, які ще досі мають назви російсько-радянського минулого і є маркерами чужої культури та історії. Йдеться про вулиці 8-го Березня і Волобоєва в селі Орищі та 8-го Березня і 1-го травня в селі Грушів.

11-го квітня в Павлівській сільраді відбулось засідання комісії з перейменування вулиць на території громади. Присутні обговорили процес дерусифікації в громаді й зійшлись на тому, що перейменування — це один із актуальних та дієвих методів боротьби з російською агресією на території України та рештками радянської ідеології.

Члені комісії під головуванням заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія Фітя погодились, що наразі, коли росія підло напала на нашу країну, вбиває тисячі її громадян, зокрема, й дітей, стирає з лиця землі цілі села й міста, мати в населених пунктах вулиці, пов’язані з країною-вбивцею — неприпустимо.

Відтак, під час засідання, члени комісії проаналізували відповіді учасників обговорення і підсумували результати опитувань. А також погодили перейменування 4 вулиць в громаді: по дві в селах Орищі та Грушів.

  • В селі Орищі вулицю 8-го Березня перейменують на Молодіжну, а вулицю Волобоєва – на Набережну.
  • В селі Грушів вулиця 8-го Березня буде вулицею Дружби, а вулиця 1-го травняЛісною.

Прийняті рішення ще має затвердити сільський голова Андрій Сапожник, видавши відповідне розпорядження.

Нагадаємо, Іваничівська й Литовезька громади, ніби застрягла в колоніальному минулому й продовжують берегти радянську спадщину. Дерусифікація там «зависла» в повітрі. Адже в цих громадах категорично відмовляються перейменовувати частину вулиць, які пов’язані з радянським минулим. Зокрема, у Литовезькій громаді досі є вулиці Першотравнева і 8-го Березня в селі Кречів та Інтернаціональна в селі Мовники. В Іваничівській громаді й по нині є вулиці 8 Березня в Іваничах і Мишеві та Першотравнева в Іваничах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок