<

Як виглядає міське озеро в Нововолинську у перший теплий день весни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:43 | 12.03.2023 / Новини, Нововолинськ / , /
Перегляди
2077
/ Коментарі відсутні

10-го березня у Нововолинськ завітала справжня весна. На термометрі +15, отож нововолинці вийшли насолодитись першими теплими днями. Та найбільшою популярністю для прогулянок з близькими користується місцеве озеро, де є можливість помилуватись природою та, на жаль, чималою кількістю сміття.

Нововолинське озеро у кожного жителя асоціюється з приємними спогадами, проведеного у дитинстві часу, зустрічами заходу сонця з рідними людьми. Люди приходять у це місце аби відпочити від буденних справ та насолодитись теплим сонечком біля водойми.

На території озера облаштовані “грибочки” та майданчик, що дуже до вподоби діткам. Також нововолинці тут займаються спортом – грають у волейбол та футбол або займаються на тренажерах.

Зазначимо, що на території озера планується реконструкція зони біля озера. Проте, будівництво проєктів соцеконому, яке до війни розпочалося в Нововолинську, зупинилось через війну. Кошти, що були виділені на це державою, наразі заморожені.

У вересні волинський рибоохоронний патруль в рамках всеукраїнської акції «Міжнародний день чистих берегів», прибирав берегову лінію міського озера у Нововолинську. Небайдужі спільними зусиллями зібрали десятки мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо.

Цьогоріч з приходом тепла сніговий покрив розтанув, й на території озера можна помітити купи нового сміття. Тому закликаємо мешканців дбайливо ставитись до навколишнього середовища та цінувати працю небайдужих, які щороку прибирають водойму.

Також 7-го березня на міському озері у Нововолинську відбулася перевірка управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області. У результаті якої встановили, що вода у водоймі природно прозора, без стороннього запаху. Повідомлялось, що вздовж берегової лінії та в прибережній смузі було зафіксовано стихійне сміттєзвалище.

Тож закликаємо людей, дбайливо ставитись до природи, не розкидати сміття. А наразі пропонуємо поглянути, яким був перший весняний день на нововолинському озері цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер