<

Втратили будинок у 2014 році, а тепер новий не можемо переоформити в Нововолинській громаді, – переселенець з Луганщини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 20.04.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
13878
/ коментарів 9

Юрій Завідняк з листопада 2021-го року не може переоформити будинок, який він придбав у селі Тишковичі. За його словами, всі документи є, їх передали до Нововолинського ЦНАПу, але процес затягується.

Юрій з сім’єю у 2014 році переїхав з Луганської області, де їхній будинок дощенту зруйнували окупанти. У селі Тишковичі Нововолинської громади вони знайшли нову оселю. Чоловік влаштувався на шахту №10, але згодом через інвалідність перестав працювати.

Оскільки всієї суми для купівлі будинку у них не було, домовились з власниками про розстрочку до 2023 року. Склали договір, щомісяця сплачували частину коштів, зробили ремонт, хазяйнували на земельній ділянці, власники до них навіть не навідувались.

У 2021 році в розпал пандемії подружжя-власники будинку померли. Через пів року їхній син вступив у спадщину, і почав переоформлювати документи на себе, щоб потім переоформити їх на Юрія.

Тож в листопаді всі документи: заяву, технічну документацію із землеустрою, витяги з Державного земельного кадастру, копію права власності син власників подав до Нововолинського ЦНАПу. Там їм відповіли, що потрібна сесія, але її постійно переносили. А вже в лютому настала війна і питання зависло у повітрі, говорить Юрій.

“Я розумію, що війна, але ж тут відносно спокійно, хіба не можна провести сесію. У подружжя-власників були оформлені документи на землю та будинок. З їхнім сином ми постійно спілкуємось, навідувались в ЦНАП, там нічого не говорять, то їх немає, то немає заступника, а немає заступника – немає ніякої справи”, – говорить Юрій.

У будинку разом з чоловіком проживає хвора мама, дружина та син. Він хвилюється, адже один будинок вони втратили, тож хочуть чим скоріше оформити всі папери та спокійно жити, а чіткої відповіді від уповноважених органів отримати не можуть.




коментарів: 9
  1. В ЦНАПІ І земельник хочуть хабар ,з цим треба розібратись і таких чиновників гнати сраною мітлою ,або відкриватикримінальні справи ,так як ці структури без взяток не працюють .

  2. Ой, Юра-Юра.
    Тобі ше повезло шо у нас тут люди порядні живуть, а не такі як звідки ти приїхав.
    Бо ж син міг би піти в несознанку і забрати батьківську хату, але він – людина з совістю!

  3. Така бардель і у нас вГайсинському прозорому офісі.дружина вже 10 років не може переоформити на себе стару глиняну руїну (бо то вже не хата)в селі Михайлівка

  4. Приїхав і порядки хоче встановити. В договорі написано: “… до 2023 р.”
    Бач, йому все село не подобається, то не поселяйся там…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця