<

Радіоактивність породи та якість повітря і ґрунтової води перевіряли в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 18.10.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
9
/ коментарів 6

17-го жовтня у Нововолинську працювали лаборанти з обласного управління Держспоживслужби. Відібрали проби атмосферного повітря, ґрунтових вод та породи з терикону.

Голова тимчасової робочої комісії по контролю за дотриманням норм екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища промисловими підприємствами міста, депутат Нововолинської міської ради Віктор Марчак звернувся в управління Держспоживслужби.

Під час проведення замірів був присутній ще один член екологічної комісії, депутат міськради Олег Приступчук та місцеві активісти Віктор Степюк та Ірина Мельничук.

На межі санітарно-захисної зони промислових підприємств міста: Кронаспану та Ливарного заводу та на 15-му мікрорайоні відібрали проби повітря.

Лабораторні дослідження здійснювали на спеціальних приладах. Атмосферне повітря заміряли за трьома показниками: наявність формальдегіду, газів та пилу.

Проби будуть доставлені в Луцьк в лабораторію Держспоживслужби. Розпочати аналіз щодо наявності формальдегіду повинні не пізніше, як за 6-7 годин.

Лаборант використовувала також прилад, який вимірює гази (азоту оксид, сірчистий ангідрит, оксид вуглецю) і за 10 хвилин видає результат. Однак журналістам його не показали, зазначивши, що вони будуть надані уповноваженим особам разом з іншими результатами.

Окрім того на териконі колишньої 4 шахти відібрали породу різного кольору на аналіз радіаційного забруднення. До слова, породу з териконів використовують на різноманітні потреби, в тому числі засипають дороги міста.

Лаборанти обласного управління Держспоживслужби проведуть аналіз ґрунтових вод. Проби води брали в криницях на території міста.

Результати лабораторних досліджень у Нововолинську повідомлять наступного тижня.




коментарів: 6
    • Зацікавлені підприємства, зверніться до лаборантів Держспоживслужби для узгодження результатів аналізів

    • Який горячий комсомолець! Давай йому результати вже! Треба, друже,почекати. Потерпіти.

  1. Потрібно самим скинутися і провести ці дослідження. А так скажуть, що все в нормі. А в порівнянні з іншими містами по області, то взагалі найкращі результати. Да В.Б. Сапожніков?)))))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця