<

«Поки шахта мовчить – ми нікому не потрібні». Протести гірників у Нововолинську продовжуються

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 1.09.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
10
/ коментарів 9

1-го вересня гірники копальні №10 «Нововолинська» знову організували   збори щодо виплати заборгованості із заробітної плати.

На зборах до обурених шахтарів долучилися: директор шахти  Сергій Кожушкін, помічник народного депутата Ігоря Гузя – Андрій Бокоч, Володимир Рожелюк – перший заступник міського голови, Валерій Мних – депутат Нововолинської міської ради, Дмитро Вусенко – радник голови державної обласної адміністрації з питань вугільних та паливно-енергетичних накопичень Волинської області та Андрій Бадзюнь – голова Іваничівської районної ради.

DSC_0847

Особливих зрушень у цій  справі після акції протесту 31-го серпня, коли гірники перешкоджали рух транспорту перед мостом через річку Західний Буг,  не відбулось.

DSC_0895

Як зазначив Валерій Мних, потрібно відповідне реагування зі сторони Національного антикорупційного бюро щодо нецільового використання грошей.

«Страйкуючих на шахті ніхто не бачить. 6-го вересня, о 14:20 у Верховній Раді України відбудеться брифінг. Тому пропоную декільком представникам шахти поїхати туди для вирішення проблеми», – запропонував Андрій Бокоч.

Шахтарі цю пропозицію прийняли, але з тією умовою, аби їхати до Києва цілим колективом.

DSC_0879
DSC_0880

Як зазначають самі гірники, крім затриманої зарплатні, їх цікавить питання фінансування  шахти в цілому. «Поки шахта мовчить – ми нікому не потрібні. Ми маємо заробити ці гроші, потім виходити їх на трасі. Ми розуміємо, що створюємо людям незручності. Але який вихід, коли нас не бачать і не чують?», – додають гірники.

Андрій Бадзюнь зазначив, що у цій ситуації треба діяти всім разом. «Якщо ми  будемо тут, нас ніхто не почує», – зауважив голова Іваничівської районної ради.

DSC_0899

Дмитро Вусенко наголосив на тому, що потрібно створити письмове звернення із пакетом  вимог, які підіймають шахтарі: зарплата, фінансування шахти, яке має бути чесним. Якщо хоча б один пункт не буде виконано – тоді шахтарі поїдуть у міністерство. Саме він зателефонував заступнику Міністра палива та енергетики України Анатолію Корзуну, який запевнив, що гроші надійдуть вже 2-го вересня.

DSC_0886

Тому гірники вирішили завтра, 2-го вересня, разом із представниками влади вирушити до Червонограду, аби проконтролювати ситуацію із зарплатнею. У разі, якщо кошти будуть розподілені не на користь шахтарів, вони вирушать до Києва.

DSC_0922
DSC_0867




коментарів: 9
  1. Шахта нікому не потрібна, її закриють. Тут вже яку пісню не співай, а десятій кінець підкрався непомітно.

    • Не у закритті чи відкритті копальні справа. А у тому, що за кошти, які вбухала держава у Ш-10, можна було побудувати таких дві. Гроші дико розкрадалися начальством, увесь 25-річний період Незалежності. Робітничий клас мовчав. Хлопці, а покладіть руку на серце і скажіть чесно: Ви про це знали? Ну, звичайно ж! Але, не втручалися – після нас, хоч потоп! Не турбувалися про майбутнє міста і про своїх дітей. Вам все було по-барабану. Вас не цікавило скільки вкрали Ваші командири. Лише б Вас не чіпали і платили визначене, десь там, у ДП “ВВ”, мито. Вас і тепер нічого не цікавить. Перекривати автотраси під час війни із Росією… Ну, знаєте, це треба щоб хтось навчив. Чи не із міськради стирчить писок? Та, за це саджати треба!

  2. я думаю, якщо б навіть виділили один мільярд гривень на 10-у шахту, її б не добудували і через 50 років…

  3. Хай їдуть хоч куди, хоч в Париж. Головне щоб людям не створювали незручності на дорозі!

  4. Навіщо працювати там де хронічно не платять зарплату? Це схоже на якийсь мазохізм. І не треба тут писати що іншої роботи немає. Йдіть туди де платять і не будете псувати нерви і життя собі і людям…

    • СТАЖ!А гроші…-можна і сигарети в Польщу завезти.Не один говорить,що його таке задовільняє.Хочете,щоб вас почули-напишіть всі заяви на розрахунок! Хай топить! Те, недобуте ще, вугілля не коштує тих грошей ,що вбухоли в неї за чверть віку! дев*ять нововолинських шахт будували десять років!А ,якщо *олія* в головах є-приватизуйте-держава продасть за 1гривню.Назначте директора розумного,беріть кредити,шукайте інвестора-і добувайте,заробляйте.Держава почала рахувати гроші,яких немає і не буде викидати їх в безодню. Без обід-догосподарювались!

  5. Хочеться сказати одне: Рак – вернись.
    Він дав спецуху, молоко і ще багато всього.
    Остальні тормозки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця