<

Про важливі питання та наболіле: Відбулася сесія Нововолинської міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 22.08.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

22-го серпня пройшла 31-ша сесія Нововолинської міської ради. Окрім голосування проєктів рішень, обранці по завершенні засідання обговорили наболілі питання, пов’язані з комунальною сферою, ремонтом доріг, реконструкцією водогону і скандальним підвалом на проспекті Перемоги 1А, по якому триває судова тяганина.

Зокрема депутати прийняли рішення, що стосуються бюджету, проголосували за перейменування двох шкіл, звільнення заступника міського голови з посади, підтримали звернення з вимогою погасити заборгованість перед шахтарями та ряд інших проєктів.

На сесії були присутні 28 депутатів з 33-х. На початку хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого в ДТП депутата Нововолинської міської ради Віктора Яреми. За годину обранці впоралися із 24 проєктами рішень. Як і зазвичай, попередньо все обговорили на комісіях та Дні депутата, на якому до слова, далеко не всі депутати були.

Коротко про рішення: прийняли зміни до бюджету; затвердили статут «Нововолинськтеплокомуненерго» у зв’язку зі змінами (придбання приладу, який шукає пориви і лічильників тепла); у зв’язку зі зміною законодавства, щоб привести у відповідність до ЗУ «Про освіту», перейменували гімназію та навчально-виховний комплекс «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1-колегіум на ліцей №8 та № 1.

Також ухвалили рішення про звільнення з посади заступника міського голови в зв’язку з досягненням граничного віку перебування на службі в органах місцевого самоврядування Володимира Рожелюка, який стане радником мера. Міський голова Віктор Сапожніков попросив депутатів підтримати даний проєкт, 24 прислухалися, 3 – утрималися (Павло Дружук, Вадим Киричук, Ірина Франчук).

Депутати звернулися до президента, прем’єр-міністра та Міністерства вугільної промисловості та енергетики з проханням виплатити заборгованість шахтарям. Як зазначив Сапожніков, Гендиректор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк повідомив, що заборгованість сягає 11 мільйонів 900 тисяч. Та під час сесії депутат Василь Гура, який працює на шахті №9 зауважив, що реальна цифра сягає більших розмірів і просив не вказувати суму в зверненні.

На прохання депутата Валерія Мниха місцеві обранці сформують звернення, щоб припинити нарахування по завищеним цінам за спожитий населенням газ.

По завершенні сесії депутат Сергій Семенюк від імені мешканців міста висловив невдоволення діяльністю Рожелюка в комунальній сфері.

“Є обурення мешканців, які постійно звертаються. Непорозуміння у зв’язку з реконструкцією водогону у жителів, які залишилися без води, немає оголошення про графік підвозу води. Не мав можливості підійти раніше. Плюс начальник ВУКГ не бере трубку, навіть коли в нього крали огорожу, на зауваження не реагує. Трактор, який збирає сміття, що люди викидають повз баки, зруйнував асфальт та тротуар на Княгині Ольги”, – зазначив Семенюк.

Про відповідь Рожелюка та моменти з сесії – у відео:

Нагадаємо:




один коментар
  1. Про “День депутата”, як такий, і згадки немає у “ЗУ про місцеве самоврядування”. Ані в “ЗУ Про статус місцевих депутатів”.
    Не вірите, – то підніміть ср***ки і прочитайте! Це – винахід В.Сапожнікова, для досягнення своїх надзвичайних особистих потреб. І це ще м’яко сказано.
    “День депутата” місцеві депутати проводять у трудових колективах, проводять прийоми у дворах будинків із своїми виборцями тощо. Але, ніколи їх не “ламають” для прийняття потрібних для когось, шкурних рішень!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок