<

Через чотири роки після закриття депутати прийняли звернення про відновлення роботи автостанції в Іваничах

16:10 | 29.03.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
642
/ 1 коментар

Автостанція в Іваничах не працює вже кілька років. Її закриття спричинило чимало труднощів місцевим мешканцям. Вони постійно скаржились і просили владу громади посприяти у відновленні її роботи. Проте голова селищної ради і депутати звернули увагу на цю проблему чомусь лише зараз, через чотири роки припинення діяльності автобусної станції.

Нагадаємо, автостанція в Іваничах не працює з березня 2020 року. Її закрили під час жорсткого карантину, але потім вона так і не відновила свою роботу. Тоді голова правління ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» Інеса Корнейчук у коментарі БУГу пояснила, що такий захід вимушений. Мовляв, через обмежені фінансові можливості підприємства.

Закриття автостанції спричинило для іваничівців, які прагнули кудись поїхати, чимало труднощів. Усі ці роки жителі селища нарікали на нестачу інформації щодо розкладу руху автобусів, відсутність облаштованих місць для сидіння пасажирів, під час очікування, та ліквідацію громадської вбиральні на території автостанції.

Місцеві мешканці обурювались, що не можуть користуватись приміщенням для очікування поїздки. Це особливо не зручно в холодну, або ж дощову погоду. За словами пасажирів, у вихідні дні приміщення автостанції зачинено. Та й у робочі дні, мовляв, не завжди відкрите.

Окрім цього, чимало жителів Іванич вважали, що закриття автостанції свідчить про занепад селища і перетворення його в просте, нічим не примітне село.

Усі ці чотири роки, відколи автостанція перестала працювати, люди просили місцеву владу звернути увагу на цю проблему і посприяти у її вирішенні. Однак там, за словами мешканців, лише “розводили руками” і запевняли, що це не входить до їхніх повноважень. Хоча й визнавали, що автобусну станцію закрили дійсно незаконно.

І ось, нарешті, це питання зрушилось з мертвої точки. 28-го березня під час чергової сесії селищної ради депутати прийняли звернення до Приватного акціонерного товариства «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» з вимогою — відновити роботу місцевої автостанції.

Відповідне рішення ініціювала голова громади Лідія Томашевська. Під час пленарного засідання її заступник Віктор Березюк зазначив, що рішення про відкриття або закриття автостанції приймається її власником з обов’язковим інформуванням органу місцевого самоврядування, на території якого розташовується автостанція. Однак відповідних повідомлень щодо закриття автостанції у селищі від ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» до селищної ради, мовляв, не надходило.

“Оскільки до повноважень селищної ради не входить питання перевірки роботи автостанцій, пропоную звернутися до ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій»”, – зазначив Березюк.

Депутати підтримали це рішення одноголосно.

Дивним є лише те, чому голова громади чекала чотири роки й вирішила добиватися відновлення роботи автостанції лише зараз. Чи це лише чергова формальність… Аби мати чим виправдовуватись перед жителями селища.




один коментар
  1. Вибори були ж 25 жовтня 2020 року…. автостанція не працює ЦИТУЮ ВАС: “Нагадаємо, автостанція в Іваничах не працює з березня 2020 року”. Хто ж на цей час очолював Іваничі? :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця