<

«Підприємці Нововолинська не працювали, але змушені платити» – Карпус і Ромашевський у студії БУГу про провалене голосування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 21.05.2020 / Нововолинськ, Онлайн / , /
Перегляди
7
/ коментарів 7

У студію БУГу завітали ініціатор розгляду питань, що стосуються підприємців Нововолинська, на позачерговій сесії міської ради – Віктор Ромашевський, а також Борис Карпус, помічник народного депутата Ігоря Гузя, що став на підтримку такої ініціативи.

Нагадаємо, 21-го травня у Нововолинську відбулося засідання сесії міської ради, на якій голосували питання, що стосуються діяльності підприємців Нововолинська на час карантину, а саме зменшення ставки єдиного податку, звільнення суб’єктів господарювання від орендної плати за користування майном, що належить до комунальної власності.

Голосів не вистачило, аби, як прагнула частина депутатів, захистити інтереси підприємців. Як зазначили представники влади міста, це коштуватиме великих асигнувань з міського бюджету.

Як зазначив БУГу Віктор Ромашевський, не можна так ставитися до підприємців міста, адже вони не заробили за час карантину ані копійки, натомість змушені були сплачувати податки та в повному обсязі розраховуватися за оренду.

Чомусь, відзначив він, становище міського бюджету покращують, збільшуючи податкове навантаження. Але ніхто не думає і не розраховує, як збільшити кількість підприємців у Нововолинську, які наповнюватимуть бюджет. А для цього треба, наприклад, частково зменшити податкове навантаження на підприємця.

До підприємців варто прислухатися, говорить Борис Карпус, помічник народного депутата Ігоря Гузя.

“Звідки людина мала брати дохід, як люди мали прожити під час карантину? І тепер з нуля їм треба заплатити податки. Крім того, з 21-го числа є штрафна санкція – плюс майже 500 гривень. Очевидно, що треба було прийти до органу і він мав би сісти, дослітити і прийняти зважене рішення, яке би задовільнило цю групу населеня. Вони здійснюють діяльність на свій страх і ризик, це люди самозайняті, вони створюють валовий внутрішній продукт і сплачують податки. Міська влада повинна була піти назустріч і допомогти їм”, – сказав Карпус.




коментарів: 7
  1. Борис ти ду..к? Давай в місті нічого не робити а підприємцям просто так роздавати.І те що вони в інтернеті торгували (особливо Ромашевський кожного дня памперси розвозив по місту) то податки платити не треба?

  2. Шановні учасники групи «ринок на карантині», ви де? Так це ж ви всі тут, торгуєтесь з владою за 200 грн, при тому, так само, а можливо, навіть і краще здійснювали свою підприємницьку діяльність під час карантину через соціальні мережі. Вам не стидно? Якщо ви на своій діяльності не заробили 200 грн для сплати податку, то ваша діяльність провальна.
    Далі, значення терміну підприємець – це людина, яка здійснює систематичну, інвціативну, ризиковану діяльність, що спрямована на виробництво товарів чи послуг з метою отримання прибутку. Ключове слово – ризикована!
    Стид і ганьба таким підприємцям!
    Хто хотів заробляти, той шукав спосіб як це зробити. В групі кішіло покупками і продажами товарів. Аж бридко читати коментарі тих людей, які торгували, а зараз коментують, що вони не працювали.

  3. Я двома руками ЗА ліквідацію “прокладки” ЖКО, яке для громади міста жодного позитиву неприносить, але працевлаштовує тільки певних політичних фігур. Правда- Олена Іванівна?

  4. А що робити людям які обидва не працювали два місяці , не отримали ні копійки і виховують дітей ? Їх не шкода ? Ох, і бідні наші підприємці…..аяяй.Заробляють від 5 до 15тис.,але мають будинки,по дві машини і т.п.
    Ось де повинно бути соромно,вони 1000 грн не мають в заощаджень.
    Людей шкода котрим не має за який кошт харчі купити…
    Фу і фе

  5. Ви, шановні чомусь забули проінформувати громадскість, що на час карантину Луцькою, Ковельською,Червоноградською міським радами, орендарів комунального майна було таки зввільнено від сплати за оренду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер