<

Нововолинці боргують 45 мільйонів за тепло, а держава піднімає ціну на енергоносій: директор Теплокомуненерго розповів про роботу підприємства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 15.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ коментарів 9

Через значне зростання ціни на газ у Нововолинську, як і в інших містах, змушені піднімати тарифи на тепло, разом з тим для населення вони поки залишаються незмінні. Однак 45 мільйонів гривень – борг мешканців за опалення, що ставить під загрозу роботу Теплокомуненерго.

Про це директор підприємства Олександр Мотика розповів 15-го січня на пресконференції для ЗМІ.

Він зазначив, що станом на 1-ше січня заборгованість Теплокомуненерго перед Нафтогазом за спожитий природній газ становить 52 мільйони гривень. А підприємству населення боргує 45 мільйонів гривень.

“Рівень оплати досить низький: за жовтень – 32%, за листопад – 41%, за грудень – 63%. Є близько 300 боржників, які сумарно заборгували підприємству близько 9 мільйонів гривень. Боржникам надсилаються попередження, а справи передають до суду”, – зазначив Мотика.

За його словами, Нафтогаз надає ліміти на використання природного газу при оплаті більше 90%, а коли мешканці не платять за тепло, підприємство в свою чергу не може виконати зобов’язання перед Нафтогазом.

Керівник Теплокомуненерго ще раз обґрунтував нові тарифи на теплову енергію, що зумовлено зростанням ціни на газ на 50%.

“У липні 2020 року Нововолинськтеплокомуненерго розробило тарифи на теплову енергію, де було закладено вартість енергоносіїв в розмірі 5152, 60 грн за 1 тис кубометрів. А в грудні ціна газу склала 7797, 26 грн. Вартість електроенергії зросла на 18%”, – говорить Мотика.

Через це підприємством було розроблено нові тарифи на теплову енергію. Із лютого вартість теплопостачання для бюджетних організацій становитиме 2167 грн/ Гкал, для релігійних організацій – 2118. Для населення встановлений тариф 2140 грн/ Гкал, однак поки не переукладуть договори, він залишається без змін – 1872 грн/ Гкал.

Левова частка у нових тарифах – це оплату енергоносіїв, зокрема: 69,3% – за газ, 7% – за електроенергію. Решта – на виплату заробітної плати, на матеріальні ресурси.

На пресконференції керівник підприємства також зазначив, що морозів вони готові і цілодобово працює диспетчерська служба. При виявленні проблем із теплопостачанням необхідно відразу повідомляти за номером телефоном 3 27 32.

Нагадаємо, 14-го січня на сесії Нововолинської ради прийняли звернення щодо недопущення зростання ціни газу та електроенергії.




коментарів: 9
  1. До кінця опалювального сезону буде 90лямів, не проблема)) лохдавун би подовше

  2. Нововолинськ – не Україна?
    Тарифи на опалення та гарячу воду зросли – скільки платитимуть кияни
    Київська міська державна адміністрація оприлюднила тарифи на опалення та гарячу воду, які діятимуть до 30 вересня 2021 року.

    Тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення зріс на 19,18 %. Тепер кияни платитимуть 1 616,48 грн за 1 Гкал (із ПДВ). До цього тариф становив 1 356,31 грн за 1 Гкал.

    У тарифі не враховані витрати на утримання та ремонт центральних теплових пунктів, а також витрати на утримання та ремонт індивідуальних теплових пунктів.

  3. Питання: як з таким рівнем заборгованості НТКЕ ще не банкрот?
    Відповідь: бо тарифи значно вищі їх дійсно обгрунтованого економічного рівня.

    Чому нововолинці повинні платити необгрунтовані тарифи? Бо ми того, як вбачається, варті!

  4. Чого я маю утримувати той штат працівників, я сам можу нагріти своє житло без них і їхніх мереж.

  5. Була б автономка. Просто відключали б боржникам газ і все. А так змушені терпіти “переваги” колективного опалення і колективних оплат. Ця ситуація повинна стати стимулом для впровадження автономного опалення. Мер ми чекаємо!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер