<

Дозвіл мають 10 будинків: про перехід на автономне опалення у Нововолинську розповіла керівниця теплокомуненерго

18:35 | 22.03.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
926
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську діє програма переходу житлових будинків на автономне опалення, теплокомуненерго сприяє цьому, але, згідно з постановою Кабміну, для цього потрібна згода 75% мешканців будинку, а не лише одного споживача.

Про це у відеоінтерв’ю розповіла очільниця КП «Нововолинськтеплокомуненерго» Вікторія Герасимик.

Також перейти під’їздом чи квартирами з одним стояком не можна, як це було у минулі роки. Щоб перехід відбувся потрібно провести збори мешканців, прийняти рішення та отримати протокол, де не менше, ніж 75% жителів будинку готові відключитися від централізованого опалення. Для двоповерхових будинків, де 8 чи 12 квартир, сусіди легше можуть дійти згоди, ніж багатоквартирні будинки. У КП «Нововолинськтеплокомуненерго» допомагають та консультують абонентів, які хочуть перейти на автономку, розповідають, як правильно оформити протокол зборів, як подати документи на розгляд комісії.

Підприємство не створює жодних перепон для відключення, зазначає Вікторія Герасимик. Переходити можна у міжопалювальний період, з 15 квітня до 1 вересня.

Наразі дозвіл на відключення від централізованого опалення мають мешканці близько 10 будинків, але, через війну, у частини людей змінилися плани, хтось виїхав й цей процес призупинився.

“Люди мають дозволи, але через те, що люди між собою не можуть дійти згоди, такі будинки не відключаються. Тоді їм потрібно повторно провести збори, де спільно приймають рішення, що вони готові. Є ж малозабезпечені, пенсіонери, які не мають коштів на той самий проєкт в газовій службі, на встановлення котла, перелаштування системи мереж в будинку та квартирі. Війна вплинула на позицію людей”, – розповіла керівниця тепла.

Нагадаємо, мер Нововолинська розповідав про 8 кроків для встановлення індивідуального опалення:

  • Провести збори та оформити протокол.
  • Подати протокол та заяву в ЦНАП.
  • Засідання виконавчого комітету.
  • Отримання технічних умов на від’єднання від центрального опалення.
  • Отримання технічних умов та облаштування індивідуального опалення.
  • Виготовлення проєкту та виконання робіт.
  • Від’єднання від центрального опалення.

Читайте також:

Про роботу підприємства, котелень, боротьбу з боржниками та стереотипами розповіла керівниця Нововолинськтеплокомуненерго Вікторія Герасимик.

У Нововолинську діє Програма допомоги переходу на індивідуальне опалення: частину витрат компенсують.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця