<

У Нововолинську Ігор Гузь оглянув техніку теплокомуненерго та твердопаливну котельню

16:46 | 5.02.2024 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
812
/ коментарі 3

Днями народний депутат Ігор Гузь з робочим візитом відвідав Нововолинськ. Він разом з міським головою оглянув техніку КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та твердопаливну котельню в одному з районів міста.

Нардеп з міським головою Борисом Карпусом, обласними депутатами Андрієм Бокочем та Юрієм Сиротюком приїхали оглянути техніку теплокомуненерго. Їх зустріли заступник міського голови Микола Пасевич та очільниця підприємства Вікторія Герасимик.

Керівниця розповіла, що влітку за бюджетні кошти придбали автопідйомник. Його висота 24 метри, вартість склала 2 150 000 грн. Автопідйомник використовують для обслуговування котелень, в ремонті дахів, для обрізки дерев, проведенні висотних робіт, можуть надавати в оренду.

Крім того, у грудні минулого року підприємство придбало вантажний автомобіль MAN за 3 598 800 гривень. Зокрема, його використовують для транспортування щепи на твердопаливні котельні. Також очільниця тепла показала пожежний автомобіль, який передали партнери з Німеччини. Серед нової техніки, яка придбана підприємством – гусеничний міні-екскаватор, що дозволить проводити поточні ремонти та оперативно ліквідовувати аварійні ситуації.

Вікторія Герасимик додала, що чотири одиниці техніки підприємства вони передали військовим.

Далі посадовці з депутатами вирушили на твердопаливну котельню. Вона працює на альтернативному джерелі – дерев’яній трісці. Вся система – автоматизована. Щепа подається в розподільник по рухомій підлозі у два котли фірми «Kalvis», які обладнані спеціальними фільтрами та поглинають 95-97% пилових часток. Технологія відповідає сучасним українським екологічним стандартам.

Проєкт реалізували коштом КП «Теплокомуненерго», бюджету громади та міжнародної організації GIZ. Загалом інвестували 12 мільйонів гривень.

Перевага такої котельні – ціна, адже вартість тріски нижча, ніж газу. Це суттєво економить кошти й стабілізує тариф, а обслуговує цю котельню лише одна людина. Таких котелень у місті наразі дві.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця