<

Нововолинський баскетбол: дівчата з команди «Ведмеді» втретє вирушать на Чемпіонат України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 10.09.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
113
/ Коментарі відсутні

Команда «Ведмеді» – 12-13-річні баскетболістки з Нововолинська, які здобувають перемоги в різноманітних турнірах, систематичні перші місця на чемпіонатах області, взяли срібло та бронзу на Чемпіонаті України.

Баскетбольні традиції в Нововолинську започатковані давно. Цей вид спорту в місті, як серед дівчат, так і серед хлопців, завжди був сильним. Ще у часи, коли теперішні тренери були дітьми.

Команда «Ведмеді» для невеличкого містечка показує грандіозний результат. Дівчата змагаються з однолітками з міст-міліонників, де баскетбол існує не лише в межах однієї ДЮСШ, там і спеціалізовані школи, і спортивні інтернати, і команди Вищої Ліги та Суперліги.

«Ведмеді» – це дівчатка 2006-2007 року народження. Назву придумали самі і вона стала логотипом нововолинського баскетболу. У Чемпіонаті України вони збираються брати участь втретє. Перший раз мали бронзу, другий – срібло. Мрія дівчат – золото.

Щоб досягти високого результату, баскетболістки багато займаються. Тренування – 5 разів на тиждень, включаючи і фізичну підготовку. На одному з тренувань побували журналісти БУГу. Дівчата, які входять в п’ятірку кращих гравців України Серафима Тиха та Анастасія Кушнерук, розповіли про враження від заняття спортом та гри в баскетбол.

Завдяки дитячому бажанню і самовіддачі, величезній підтримці батьків, зацікавелності дирекціїї ДЮСШ, виконанням обіцянок міської влади, Нововолинськ буде гідно представлений на Всеукраїнському рівні в цьому сезоні.

Розповідають, що умови для занять баскетболом у місті створені – це і ремонт в залах спортивних шкіл, баскетбольний майданчик школи №1, і будується на 15-му мікрорайоні. Дівчата тягнуться в спорт, хочуть займатися та ставати кращими.

До Чемпіонату України вже готова вступити команда меншеньких “Ведмедів” 2008-09 р.н., а на наступний рік потрібно долучати і спортсменок 2010-11 р.н. Бо для тривалого результату неможливо грати одним віком. Та поїздки на змагання потребують фінансових затрат, тож для участі в чемпіонатах менших спортсменів шукають кошти.

Надія є на зацікавлені небайдужі організації та підприємців. Матеріальна підтримка нововолинського баскетболу дасть можливість гідно представляти Нововолинськ на Україні. Адже беручи участь в змаганнях, дівчата відвідують різні міста і регіони, а своїми високими результатами презентують не лише наше місто, а й усю Волинь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця