<

Мешканці гуртожитку в Нововолинську бідкаються, що не можуть приватизувати житло, що належить центру профтехосвіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 11.06.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3007
/ Коментарі відсутні

Мешканці гуртожитку в Нововолинську на вулиці Луцькій, 24, що належить центру профейсійно-технічної освіти, не можуть приватизувати своє житло, пропри те, що за власний рахунок провели усі комунікації та робили покращення в будинку. Проте, як зазначили в мерії, ситуацію на днях вдалося зрушити загальними силами за ініціативи громадян, та злагодженій роботі вертикалі влади.

Мешканці будинку розповіли БУГу, що з 1977 року, коли був побудований будинок, вони за свої кошти встановлювали вікна, міняли двері, батареї, проводили світло та ставили лічильники. Самостійно ремонтували дах, однак під час рясних дощів вода все-одно затікає в під’їзд.

Мешканка будинку Ольга зазначає, що в 2 та 3 під’їзді, де живуть учні, перекривали дах і періодично робляться покращення.

“У 2007 році був затверджений проєкт на перекриття даху гуртожитку. Чомусь 1-й під’їзд обійшли. Виникає питання “чому” і чому тоді не дають дозволу на приватизацію”.

Люди готові і надалі наводити лад, просять допомоги і в міської влади, проте кошти з міськбюджету на будинок, що не належить громаді виділити не можна – це протизаконно. Спочатку його потрібно передати у власність громади. Люди ж хочуть приватизувати квартири, щоб і надалі робити покращення у квартирах, де мешкають десятирічями. Неодноразово зверталися до попередньої міської влади, в область, та питання так і не зрушилося.

У коментарі БУГу міський голова Нововолинська Борис Карпус зазначив, що про проблему жителів знає давно і ще до виборів зустрічався із мешканцями, разом із нардепом Ігорем Гузем. Механізм передачі об’єкту вже запущено і цього вдалося досягти завдяки злагодженій роботі вертикалі влади.

“Це нонсенс, коли багатоквартирний будинок перебуває на балансі закладу профтехосвіти. Станом на сьогодні прийнято рішення Уряду про передачу подібного житла на баланс обласної ради, яка в свою чергу зможе передати його місту.

Як тільки це станеться, міська влада допоможе людям і з приватизацію, і з ремонтами, і зі створенням ОСББ”, – говорить голова громади.

Як виглядає будинок, мешканці показали журналістам БУГу. Біля під’їзду прибрана, озеленена територія, однак впоратися власними силами із грибком, що виникає від постійної сирості, та з потопами, – люди не можуть самостійно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця