<

Хочу працювати над розвитком міста, а не ганятися за попередньою владою, – мер Нововолинська Борис Карпус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 19.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2917
/ коментарів 5

Наприкінці жовтня минув рік, як у Нововолинську обрали нового міського голову Бориса Карпуса. Мер розповів в інтерв’ю БУГу про те, як він минув, з якими труднощами довелося зіткнутися, що вдалося вже реалізувати за цей період та поділився планами на майбутнє.

Говорили із Борисом Карпусом на особливій локації – Нововолинському озері, де планують осучаснювати відпочинкову зону.

До речі, тендер на 1,4 млн грн мали завершити 19-го листопада. Початкові роботи, які включають розбирання асфальтобетонних покриттів, ґрунтові роботи, корчування понад 30 дерев, монтаж паркових лав, улаштування дорожнього покриття, вимощення з бруківки, встановлення освітлення, збільшення парковки тощо, мають виконати до кінця 2022 року. Нагадаємо, кошти виділенні із державного бюджету за сприяння народного депутата Ігоря Гузя. Проєкт довготривалий, його реалізація передбачається у декілька етапів. Також залучатимуться фахівці, які дадуть оцінку, щодо очищення самої водойми.

Труднощі у роботі

Мер Нововолинська розповів із якими труднощами довелося зіткнутися під час роботи на посаді.

“Робота є нелегкою, мало часу проводжу із сім’єю, іноді реалізація тих чи інших завдань займає більше часу, ніж хотілося б”, – зазначив нововолинський міський голова.

Що вдалося зробити за рік на посаді

До здобутків Борис Карпус відносить вже згадане озеро, створення муніципальної варти, реконструкцію подвір’я ліцею №7, побудову пам’ятника учасникам АТО, добудову будинку на 5-му мікрорайоні, початок робіт спортмайданчика на подвір’ї ліцею №8, облаштування такого майданчика у Благодатному, там же ж відкрили ЦНАП і амбулаторію. Міська рада співпрацює по дооблаштуванню траси Р-15 у Нововолинську. Також виділена велика сума коштів на ОСББ – 2,3 млн грн. Триває співпраця із лікарнею, оновлюється обладнання, планується термомодернізація 7-поверхової будівлі НЦМЛ. Йде мова про термомодернізацію та облаштування подвір’я у садочку №6, на ці потреби планують витрати близько 60 млн грн.

“На сьогоднішній день вже пройдена актуалізація проєкту по двох станціях знезалізнення води – це 70 млн грн. Ми будемо лобіювати це в програмі “Питна вода”. На неї у бюджеті держави мають закласти мільярд гривень”, – розповів мер.

Окрім цього, вдалося зробити понад 10 доріг. Чотири з них – за кошти держбюджету, понад шість – з міського. Облаштовано близько 20 дитмайданчиків. Також працюємо над пониженням тротуарів, щоб маломобільні групи населення та мами з дитячими візочками могли комфортно гуляти містом. Вже зроблено понад 14 таких переходів, але роботи в цьому напрямку триватимуть, зазначив міський голова.

Очільник громади додав, що незабаром у Грядах та Благодатному працюватимуть поліцейські офіцери, автомобілі вже закуплені, в приміщеннях робляться ремонти.

Аудит попередньої влади

Перед виборами Борис Карпус з народним депутатом Ігорем Гузем обіцяв провести аудит роботи попередньої влади.

“Воно все на поверхні було. Останнє рішення суду про визнання корупційних дій колишнього першого заступника міського голови Андрія Сторонського – і свідчить про неправомірні дії колишньої влади”, – зазначив очільник Нововолинська

Також аудит проводиться нині в управлінні освіти, тому що Держаудитслужба “включила його в позачергові плани”. Проводиться внутрішня перевірка по всіх комунальних підприємствах, де виявили певні резерви.

“Час від часу будуть з’являтися результати судових засідань, вони відбуваються публічно.

Можливо хтось думав, що ми будемо “шашками махати” і когось доганяти, але на це треба час і багато ресурсів і це треба буде робити. Натомість я хочу зосередити свою увагу на розвитку Нововолинська. А цим хай займаються правоохоронні органи, всі матеріали в них є, ми повинні контролювати їх і підштовхувати до роботи”, – додав міський голова Нововолинська.

Говорили із Борисом Карпусом і про місцеву опозицію, про тарифи та ціни на газ, про залучення грантових коштів і написання проєктних заявок, туристичний логотип і для чого він Нововолинську. Обговорили бюджет міста і чи передбачені там кошти на розвиток, що буде робити місто після вугільної трансформації, а також Борис Карпус поділився планами на наступні роки.




коментарів: 5
  1. Ніфіга толку не буде з цього мера, коли він говорить, що не буде ганаятися за попередньою владою. По-перше, ганятися йому за попередньою владою – кишка тонка, бо попередню владу ще не такі хотіли ганяти, але гроші все владнали. По-друге, меру зовсім необовязково потрібно ганятися, достатньо дати відповідне доручення підлеглим, зробити обєктивну інвентаризацію, документальну ревізію і дати хід документам. По-третє, всім відоме неписане правило між керівниками, будь якого рангу: – не сади свого попередника, бо наступний може посадити тебе. От в цьому вся сіль, чому мер не збирається ганятися за попередньою владою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця