<

Деякі моменти схожі на дерибан землі, – мер Нововолинська про земельні питання, які розглядали на сесії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 14.07.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2517
/ коментарі 2

14-го липня на сесію Нововолинської міської ради було винесено рекордних 168 земельних питань. Близько 30% було прийнято на користь громадян. Інші – потрібно доопрацювати та вивчити.

Про це розповів депутат, голова земельної комісії Володимир Шаповал. Загалом на сесії розглянули більше 200 питань. Як гооврить міський голова Борис Карпус, така кількість зумовлена тим, що доєдналися села до громади.

Дача дозволів на розробку проєктно-кошторисної документації, затвердження проєктів землеустрою, передача землі для ведення особистих селянських господарств тощо розглядалися депутатами. Деякі питання голосуються одноосібно, по кожному суб’єкту подання окремо.

“Питання, пов’язані з землею, завжди викликають дискусію і часто конфлікти, комісія детально підійшла до цих питань, тому багато було знято з порядку денного. Бо за останніх кілька сесій в Грядівській сільській раді було видано дозволів на розробку проєктів землеутрою дуже багато. І це дуже схоже на дерибан землі.

Відповідно ми не маємо права вестися на ці всі безпідставні документи. Наша комісія, наші земельники, спільно з мешканцями територій будуть виїжджати на місце і дивитися, яка ситуація, хто обробляє, чия земля і яким чином отримали документи”, – зазначив голова громади.

Шаповал говорить, що масово приносять люди документи на приватизацію земельних ділянок, натомість не хочуть брати в оренду та сплачувати кошти. І гадає, що це пов’язано із відкриттям ринку землі.

“Були документи, які подавали люди не місцеві на приватизацію до 2 га. Рішення про передачу ділянки має бути виважене, якщо люди дійсно їх обробляють.

Засідання земельної комісії перед сесією тривало 7 годин. З депутатами, які відвідують засідання, розглядали всі питання детально, виносилися ділянки на монітор, перевіряли розташування. До процесу залучали старост”, – прокоментував голова земельної комісії.




коментарів: 2
  1. Дерибан землі був і продовжується. Нічого не змінилось. Судові “Постанови”, які я маю з судових установ різних міст Волинської та Львівської областей, коли судився Нововолинською міською радою та її виконкомом (голова Віктор Сапожніков – як результат трьохрічної судової тяганини), не виконані і терміну давності не мають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця