<

Журналістку БУГу за вказівкою голови громади не пускали на сесію Іваничівської селищної ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 10.03.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
3593
/ Коментарі відсутні

10-го березня в Іваничівській селищній раді відбулась позачергова 16 сесія депутатів. Не зважаючи на війну в країні, яка триває вже 15 днів, спокійно провести її не вдалося. Очільниця громади «роздала на горіхи» працівникам установи і депутатам, які не хочуть «танцювати під її дудку». Дісталося і журналістці БУГу.

Так, журналістку інтернет-видання не хотіли пускати на засідання сесії. Мотивуючи тим, що селищна рада під час воєнного стану – це об’єкт критичної інфраструктури, тут поставили охорону – представників тероборони. І саме вони запевнили, що стороннім зараз сюди вхід заборонений.

Те, що представниця БУГу акредитована на сесію і має законне право бути там, не мало для них ніякого значення. До того ж, вони зазначили, що діють згідно вказівки голови громади Лідії Томашевської.

До слова, перешкоджання журналістській діяльності заборонено чинним законодавством. Зокрема, в цій ситуації йдеться про порушення Конституції України (254к/96-ВР), а також статей №24, п.2,3, ст.25 п. 1,2,4 Закону України “Про інформацію” та №46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні: щодо забезпечення гласності та відкритості місцевих рад“.

Лише після того, як до тероборони вийшли працівники селищної ради, журналістку БУГу таки пропустили.

До слова, на порядок денний пленарного засідання винесли лише одне питання – звіт про виконання бюджету Іваничівської селищної територіальної громади за 2021 рік.

Депутати заслухали інформацію начальника фінансового відділу Іваничівської селищної ради Тетяни Бартновської.

За її словами, доходи загального фонду 2021 року склали 77 мільйонів 56 тисяч гривень, а видатки – 77 мільйонів 40 тисяч гривень з перевищенням доходів над видатками у сумі 16 тисяч гривень. Доходи спеціального фонду бюджету були 6 мільйонів 364 тисячі гривень, видатки – 7 мільйонів 818 тисяч гривень, з перевищенням видатків над доходами у сумі 1 мільйон 453,7 тисяч гривень.

Звіт про виконання бюджету депутати затвердили одноголосно.

Та на цьому сесія не завершилась. Томашевська чомусь вирішила вияснити стосунки із журналісткою БУГу і наголосила, що інтернет-видання своїми критичними матеріалами заважає їй працювати і “пхає палки в колеса”. Хоча БУГ завжди висвітлює усі події й новини правдиво й об’єктивно, а не так, як хотілося б голові Іваничівської селищної ради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця