<

У водойми Павлівської та Іваничівської громад активісти випустили 800 кг риби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 5.10.2021 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1560
/ Коментарі відсутні

В Іваничах рибалки-любителі 4-го жовтня зарибнили місцеву водойму – так званий ставок «Торфовисько». Мальки риби запустили і в Щенятинське озеро, що в Павлівській громаді. Ініціював хорошу справу активіст Ігор Маковський.

Нагадаємо, у липні він організував збір коштів для зарибнення ставка в Іваничах. За три місяці ця ідея згуртувала понад 90 любителів рибалки. Таким чином, на придбання мальків риби вдалося зібрати майже 33 тисячі гривень.

І ось 4-го жовтня у «Торфовисько» випустили 322 кілограми карпа, 150 кілограмів карася, 50 кілограмів товстолоба та 80 кілограмів щуки.

Ігор Маковський каже, рибалити тут зможе кожен охочий. Щоправда, лише після закінчення нересту, тобто наприкінці весни 2022-го року, й дотримуючись Правил любительського рибальства. Аби не допускати до водойми браконьєрів, тут будуть чергувати активісти.

“Тепер ми маємо гарну водойму, де можемо половити рибу. Рибалити тут зможуть усі охочі, безкоштовно. Але, дотримуйтесь, будь ласка, Правил любительського рибальства: на одну людину дозволяється ловити не більше як на 5 гачків, за добу – не більше 3 кілограм риби або ж трофей. Хочу також вас попросити: дайте рибі відпочити до весни. Нехай вона віднереститься. А з весни запрошую на риболювлю”, – зазначив активіст.

На цьому Маковський зупинятися не збирається. У його планах – облагородити і саму водойму, і прилеглу територію, облаштувавши там затишну зону відпочинку. Зокрема, вирізати чагарники й вирубати самосів, привезти пісок й зробити пляж, обладнати спортивні майданчики й місця для риболовлі, побудувати кілька альтанок, висадити дерева й освітити цю місцину.

До слова, частково Торфовисько вже освічується. На його території 4-го жовтня встановили прожектор, планують обладнати ще один.

Єдине, що непокоїть місцевих рибалок, аби місцева влада “не пхала палки в колеса” і не заважала їм. Адже керівництво громади хотіло віддати ставок в оренду й виносило це питання на одну із сесій. Але більшість депутатів тоді не підтримали цього рішення. І «Торфовище» лишилося на балансі громади. Однак, голова громади Лідія Томашевська тоді запевнила, що виставлятиме це питання повторно на наступні сесії. Тож тепер активісти турбуються, аби їхні старання не були даремними.

Окрім «Торфовиська», рибалки-любителі 4-го жовтня зарибнили ще й так зване Щенятинське озеро, що в Павлівській громаді. До речі, вже вчетверте.

Ігор Маковський розповідає: через кілька днів, після оголошення ним збору коштів на зарибнення водойми в Іваничах, рибалки запропонували йому зарибнити ще й озеро в Щенятині, яке користується неабиякою популярністю в любителів порибачити. До цього долучилося біля 40 рибалок, завдяки яким вдалося зібрати біля 11 тисяч гривень.

За ці кошти Щенятинська водойма наповнилася 100 кілограмами карася та 135 кілограмами карпа.

Рибалки кажуть: їм набридло їздити на риболовлю за кількасот кілометрів. Хочеться посидіти з вудочками, порибачити й відпочити на місці – поблизу домівок, разом з дітьми і друзями. В Павлівській громаді такі місця є, іваничівці сподіваються, що тепер вони будуть і в їхньому селищі.

Читайте також:

В Іваничах активіст хоче навести благоустрій на місцевому ставку та зарибнити його, проте влада планує здати водойму в оренду;

В Іваничах влада хоче віддати в оренду місцеву водойму, ігноруючи думку мешканців селища;

Голосуватимуть повторно на наступній сесії: Торфовище в Іваничах поки що лишається на балансі громади;

В Іваничах активісти планують зарибнити місцеву водойму і збирають для цього кошти;

Робити добро – просто: фермер з Іванич облаштував зони відпочинку на озері Татарка та в місцевому лісі;

Озеро Татарка в Іваничах, на якому місцеві активісти облаштували зону відпочинку, хочуть здати в оренду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер