<

В Іваничах влада хоче віддати в оренду місцеву водойму, ігноруючи думку мешканців селища

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 1.06.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
1675
/ коментарі 2

Іваничівську місцеву водойму – так званий ставок «Торфовисько», ймовірно, таки віддадуть в оренду. Це питання розглянула і погодила земельна комісія селищної ради 31-го травня, проігнорувавши при цьому звернення місцевих мешканців з вимогою зберегти водойму на балансі громади.

Нагадаємо, цей ставок прагне власними силами облагородити місцевий активіст Ігор Маковський. Він хоче облаштувати там затишну зону відпочинку: зариблити водойму, навести благоустрій на прилеглій території, зокрема, вирізали чагарники й вирубати самосів, привезти пісок й зробити пляж, обладнати спортивні майданчики й місця для риболовлі, побудувати кілька бесідок, висадити дерева й освітити цю місцину.

Однак, селищна влада хоче віддати ставок в оренду. Відтак місцевим жителям можуть заборонити доступ до цієї водойми.

Це питання розглянули члени постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, охорони природи, комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту.

Голова комісії Наталія Мазурок повідомила, що в селищну раду з листом-претензією звернулося ПП «Фірма «СОМГІЗ», яке за власні кошти, а це понад 76,5 тисяч гривень, підготувало усі необхідні документи для проведення земельних торгів з продажу права оренди на цю водойму.

«ПП «Фірма «СОМГІЗ» за власний рахунок розробило проект землеустрою, детальний план, паспорт водного обєкта, тобто усі документи, які необхідні для проведення земельних трогів з продажу права оренди на цю водойму. Кошти воно планувало повернути собі після проведення торгів», – зауважила Наталія Мазурок.

За її словами, земельну ділянку разом із ставком, що на ній розташований, пропонують виставити на аукціон. Віддати в оренду «Торфовище» хочуть на 15 років.

Відповідно до проєктно-кошторисної документації, стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою та водним об’єктом – 118 тисяч 887 гривень.

До слова, мешканці Іванич на чолі з місцевими активістами надіслали в селищну раду звернення з вимогою зберегти водойму «Торфовище» на балансі громади і не передавати в оренду, залишивши жителям вільний доступ до озера. Іваничівці переконані: ця водойма має стати місцем для проведення дозвілля місцевих родин.

Однак, звернення, яке підписали понад 50 мешканців Іванич, члени земельної комісії проігнорували. Думки депутатів розділились: три “за”, і стільки ж утрималися. Тож питання про оренду водойми таки винесли на розгляд сесії.

Ігор Маковський розповів БУГу, що більше пів сотні підписів зібрали лише за годину, бо запізно дізналися, що питання про оренду «Торфовища» цього разу таки винесене на сесію і відповідно на земельну комісію, адже перед цим його кілька разів відкладали. За його словами, жителів громади, які проти оренди цієї водойми, – значно більше.

Остаточно це питання вирішать депутати Іваничівської селищної ради 3-го червня під час сесії.




коментарів: 2
  1. Таку владу тре в шию гнати. Що мають переживати за майбутнье громади то в голові одне бабло. В нас в Камінь Каширську теж саме.

  2. Що за бухарики зібрались і сидять за столом?
    Одне з бодуну за годову схопилось і штани чуть не губить, друга єдина більш-менш нормальна з вигляду молода жіночка сидить і та незрозуміло про шо думає, жадно очима поїдаючи мужичка напроти.
    Ужас! Розумію саркастичні посмішки активістів, шо спостерігають за цією продажною шайкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота