<

«Жива. Справжні історії кохання»: дружини та матері полеглих Героїв Павлівської громади долучилися до Всеукраїнського арт-реабілітаційного проєкту

15:07 | 19.04.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
316
/ Коментарі відсутні

 Дружини та матері полеглих Героїв Павлівської громади долучилися до Всеукраїнського проєкту «Жива. Справжні історії кохання», яку організовує благодійний фонд «Сучасна Україна».

Зауважимо, що благодійний фонд «Сучасна Україна», президентом якого є Володимир Гавриш, реалізовує проєкт «Жива» в кожній громаді України, де є спільнота жінок, які втратили чоловіків та синів у війні. Проєкт створено з метою соціально-психологічної реабілітації родин Героїв, аби допомогти їм пережити втрату.

На Волині в рамках цього арт-реабілітаційного проєкту проводяться виставки картин дружин загиблих Героїв. За підтримки Павлівської сільради, долучилися до проєкту і родини місцевих Героїв.

Днями в приміщенні Павлівської бібліотеки відбулось навчання жінок, які проявили бажання спробувати себе в ролі живописців. Майстер-клас провели член любительського об’єднання «Колорит», учасниця Міжнародних планерів художників, член Благодійного фонду «Крила матері», художній керівник ЦКП Володимирської міськради Зінаїда Петрова та її помічниця Ірина Католик. Вони дали учасницям проєкту професійні настанови та поділились основними навичками живопису.

Також з учасницями проєкту застрілилися представниця благодійного фонду «Сучасна Україна» Наталія Лобойко, керівник фонду «Сучасна Україна» Володимирського району Роман Юзефович та волонтер фонду Катерина Онисько. Вони взяли участь у першому етапі майстер-класу живопису, під час якого підтримали жінок.

Як розповіли організатори, зараз дружини та матері полеглих Героїв, які виявили бажання взяти участь у проєкті, готуються представити свої картини. Для кожної з них — це новий та цікавий досвід. Адже раніше вони не займалися живописом. Тож це будуть їхні перші картини. Завершені полотна можна буде побачити згодом.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер