<

Старе приміщення інфекційного відділення Іваничівської лікарні буде продано з аукціону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 22.03.2018 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Таке рішення прийняли депутати Іваничівської районної ради 22-го березня на другому пленарному засіданні 24-ої сесії.

Нагадаємо, що це приміщення мало бути передане в оренду ГО “Територія життя” і відчужене для виставлення на аукціон для продажу. Проте мешканці сусідніх будинків і вулиць виступили проти передачі його організації, яка планувала там відкрити центр для реабілітації асоціальних осіб.

Відбулося громадське обговорення, на якому активісти селища вимагали зняти з порядку денного це питання.

При оголошені порядку денного другого пленарного засідання, питання передачі цього приміщення не прозвучало. Як пояснив голова районної ради Андрій Бадзюнь, була врахована думка жителів селища і його знято з розгляду.

Тепер колишнє приміщення інфекційного відділення піде на аукціон і хто його купить наразі невідомо. Не виключено, що та ж ГО “Територія життя” під той самий реабілітаційний центр для нарко- та алкозалежних осіб.

Депутат Микола Холмецький вважає, що районна рада не мала права виставляти це приміщення на відчуження для продажу, тому що де-юре воно було передане Іваничівській селищній раді у 2014 році. Іваничівська селищна рада своїм рішення підтвердила, що вона приймає його у власність громади.

Керуюча справами районної ради Ніна Шумська пояснила депутатам, що де-факто, ці приміщення не передані за актом приймання-передачі (селищна рада їх не прийняла), адже не було правоустановчих документів, тому після втручання прокуратури це рішення було скасоване.

№31/20 “Про скасування рішення від 13.02.2014 р. №27/14 “

ІВАНИЧІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА

Шосте скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від   31.07.2014 р. № 31/20 смт. Іваничі

Про скасування рішення  від 13.02.2014 р. №27/14 «Про передачу бувших приміщень Іваничівської ЦРЛ»

Відповідно до статей 43 та 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Положення про порядок відчуження майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл і селища району» та враховуючи подання прокурора Іваничівського району №23-1199 вих-14 від 16.06.2014 р. «Про усунення порушень вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», районна рада ВИРІШИЛА:

1.Вважати такими, що втратили чинність рішення районної ради від 13.02.2014 р. №27/14 «Про передачу бувших приміщень Іваничівської ЦРЛ», №18/14 від 10.07.2013 року «Про звернення начальника Іваничівського РВ УМВС  України у Волинській області щодо виділення приміщення під житло», №20/12 від 03.10.2013 року «Про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 10.07.2013р. №18/14 «Про звернення начальника Іваничівського РВ УМВС України у Волинській області щодо виділення приміщення під житло»,  №24/7 від 23.12.2013р. «Про звернення Іваничівського районного суду щодо виділення приміщення під житло».

2.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну комісію районної ради з питань планування, бюджету і фінансів, цінової та  регуляторної політики, використання майна спільної власності територіальних громад сіл і селища району.

 Голова  ради                                                                                В.ВІЛЕНТКО

Микола Холмецький поцікавився, чи Іваничівська селищна рада також відмінила своє рішення про взяття майна у власність громади, проте керуюча справами відповіла, що це питання конкретно до селищної ради.

“В такому разі, районна рада не має права виносити сьогодні питання про відчуження колишнього приміщення інфекційного відділення на розгляд сесії”, – зауважив Холмецький.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер