<

Перейменування вулиць в Іваничах: проведуть громадські слухання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:30 | 5.07.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
448
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді проведуть громадське обговорення щодо перейменування вулиць, які пов’язані з російсько-радянською історією. Це питання розглянули та погодили депутати під час чергової сесії 30-го червня.

Нагадаємо, в Іваничівській громаді планують перейменувати 10 вулиць. З них 7 – в Іваничах, дві – в Мишеві й одну в Менчичах. Перейменують вулиці Єрьоміна, Тарасова, 8-го березня, Гагаріна, Мічуріна, Колгоспну і Першотравневу, що в Іваничах, а також 8-го березня і Федотова, що в селі Мишів та Першотравневу в селі Менчичі. Відповідне рішення погодила топонімічна комісія селищної ради.

Опісля місцеві мешканці у соцмережах почали пропонувати свої варіанти нових назв вулиць. Ті пропозиції, які отримали найбільше схвальних відгуків, винесли на друге засідання комісії. І вже тоді не одноголосно, але більшою кількістю голосів, були прийняті рішення про нові назви вулиць, що рекомендовані для громадського обговорення, а саме:

30-го червня під час чергової сесії селищної ради депутати погодили проведення громадських слухань щодо перейменування вулиць, теперішні назви яких пов’язані у рамках декомунізації та дерусифікації.

Під час перейменування, враховуватимуть думки і побажання мешканців, які там живуть. Свої пропозиції жителі громади зможуть висловити під час громадських обговорень, які триватимуть два місяці. Також під час цих обговорень усі присутні зможуть проголосувати. Ті назви, які отримають найбільше голосів, винесуть на розгляд сесії. Згодом місцеві депутати на пленарному засіданні приймуть остаточне рішення і затвердять нові назви вулиць.

До речі, під час перейменування, у мешканців не виникає жодних фінансових зобов’язань. Не треба ні за що платити. Не потрібно вносити жодних змін у власні документи. Буде діяти і нова і стара назва. А вже при якійсь зміні (наприклад: продаж майна чи реєстрація місця проживання) в документи безкоштовно будуть внесені нові назви. 

Читайте також:

В Іваничівській громаді перейменують вулиці: створили комісію при виконкомі

В Іваничівській громаді обстеженням і демонтуванням пам’ятників та перейменуванням вулиць займатимуться три комісії, до яких увійшли одні й ті ж самі люди

В Іваничівській громаді хочуть перейменувати 10 вулиць: мешканці можуть подати свої пропозиції




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця