<

В Іваничівській громаді хочуть перейменувати 10 вулиць: мешканці можуть подати свої пропозиції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 3.06.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1045
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді планують перейменувати 10 вулиць. З них 7 – в Іваничах, дві – в Мишеві й одну в Менчичах. Відповідне рішення 3-го червня погодила топонімічна комісія селищної ради.

Насамперед голова комісії – секретар селищної ради Володимир Сарабуна розповів, які вулиці громади потребують заміни і чому. Він зауважив, що деякі з них підпадають під дію законодавства про декомунізацію, інші пов’язані з історією чи діячами рашистської росії, яка напала на Україну і зараз вбиває сотні цивільних і військових українців, стирає з лиця землі цілі села й міста.

За його словами, наразі потрібно вшановувати власну історію, національних Героїв і визначних особистостей своєї країни, а не чужої.

Потому комісія розглянула звернення щодо перейменування вулиць громади, що надійшли від народних депутатів України Ігоря Гузя, Ірини Констанкевич і Вячеслава Рубльова, начальника 18 державної пожежно-рятувальної частини Олександра Хом’яка та членів комісії.

Відтак більшістю голосів члени комісії вирішили, що перейменувати потрібно вулиці Єрьоміна, Тарасова, 8-го березня, Гагаріна, Мічуріна, Колгоспну і Першотравневу, що в Іваничах, а також 8-го березня і Федотова, що в селі Мишів та Першотравневу в селі Менчичі.

Які нові імена носитимуть ці вулиці поки не вирішили. Під час перейменування враховуватимуть думки і побажання мешканців, які там живуть. Опісля відбудеться обговорення, яке триватиме до двох місяців, голосування мешканців вулиці, яка перейменовуватиметься, та остаточне рішення приймуть місцеві депутати на пленарному засіданні.

Усі пропозиції щодо нових назв вулиць розглянуть під час наступного засідання топонімічної комісії, яке відбудеться 10-го червня. Свої варіанти іваничівці можуть запропонувати і в соцмережах.

До слова, під час перейменування вулиць, у мешканців не виникає жодних фінансових зобов’язань. Не треба ні за що платити. Не потрібно вносити жодних змін у власні документи. Буде діяти і нова і стара назва. А вже при якійсь зміні (наприклад: продаж майна чи реєстрація місця проживання) в документи безкоштовно будуть внесені нові назви. 

Читайте також:

В Іваничівській громаді перейменують вулиці: створили комісію при виконкомі

В Іваничівській громаді обстеженням і демонтуванням пам’ятників та перейменуванням вулиць займатимуться три комісії, до яких увійшли одні й ті ж самі люди




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя