<

Олег Мандзюк: розмова про великий спорт, «тіньову» економіку та самосвідомість українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 5.08.2020 / Іваничі, Онлайн / , /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

Уродженець Іваничівського району Олег Мандзюк – науковець, аналітик, кандидат юридичних наук, який завоював авторитет не лише на Волині, а й на всеукраїнському рівні завдяки наполегливій праці, підкріпленій високим рівнем освіченості.

Нещодавно журналістам БУГу випала можливість поспілкуватися з паном Олегом, коли він перебував на Волині.

Президент федерації кікбоксингу України «ISKA», майстер спорту України, кандидат юридичних наук, один із засновників теорії податкової інформації в Україні, йому присвоєно звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», нагороджений премією «Людина року – 2019.Волинь» у номінації «Патріот рідного краю». Це – неповний список досягнень Олега Мандзюка. Очевидно, що за цим стоять роки невпинної роботи над собою та високої мотивації до саморозвитку.

Власне, найкращою мотивацією для нього є отриманий результат.

В далекому 16-му році на Чемпіонаті світу в Німеччині (в Штутгарті) ми здобули п’яте загальнокомандне місце. Досить непоганий результат.

Але уже в слідуючому році, в 17-му, коли Чемпіонат світу проходив в Греції, в Афінах, ми здобули 21 золоту медаль і третє загальнокомандне місце в світі. І коли ми приземлялися уже в аеропорту, за 15 хвилин до приземлення літака виходить командир і до всіх пасажирів (це близько 200 людей в салоні літака) він говорить:

“Ви знаєте, сьогодні з нами перебуває національна збірна команда України по кікбоксингу, яка здобула 21 золоту медаль і стала однією з кращих бійців, гладіаторів в світі, з чим мені приємно їх всіх привітати!”.

Знаєте, були аплодисменти такі, що дрижали ілюмінатори. Спортсмени були настільки задоволені, що такі емоції рідко побачиш, навіть коли золоту медаль отримують. І я собі дав слово, що негайно, через тиждень-два буду ставити питання про проведення Чемпіонату світу в 18-му році в Україні.

Мотивація була дієвою, адже вже в наступному році саме Київ приймав учасників та гостей Чемпіонату світу з кікбоксингу, де наша збірна отримала перше загальнокомандне місце. Окрім цього, було відзначено високий рівень проведення змагань. Проте Мандзюк зазначає, що будь-які досягнення Федерації, яка знаходиться під його керівництвом, – це результат злагодженої роботи абсолютно усіх її членів.

Незважаючи на високу зайнятість у світі спорту, він встигає слідкувати і за політичним життям, зокрема за тим, що відбувається на Волині. Економічна та юридична освіти дозволяє Мандзюку об’єктивно оцінювати ситуацію, що склалась в країні. Користуючись нагодою, запитали його думку стосовно стану справ в Україні на сьогоднішній день, зокрема – про важкий стан економіки, який значно погіршився у зв’язку з пандемією та світовою кризою вцілому.

Друкувати грошей зараз не можна. Тільки Національний банк буде “бавитись” такою ідеєю – інфляція піде одразу.

Економіку треба підтримувати іншими шляхами. Є багато інших інструментів, щоб економічна ситуація України стала трошечки кращою.

Я глибоко переконаний, що Міжнародний валютний фонд не допоможе Україні. Мається на увазі стратегічно. Ви берете кредити. Не один рік підряд. Що тут хорошого? Тим більше, коли береш кредити, – кредитор тебе ставить в певні умови. І умови ці не є найкращі.

Однією з найбільших проблем в українській економіці, на думку Олега Мандзюка, є “тіньова” економіка. Він вважає, що лише виведення її в “білу площину” дозволить покращити ту ситуацію, яка склалась на сьогоднішній день. Також вивсловив думку стосовно реорганізації усієї системи, яка б відслідковувала усі ці схеми і “рухала” економіку в правильному напрямку.

Обговорили також проблему “кадрового голоду“, про який говорить чинна влада, пояснюючи цим усі проблеми на даному етапі. Мандзюк пов’язує це з тим, що переважна більшість обдарованих молодих людей, які могли б працювати на розвиток України, надають перевагу проживанню за кордоном. Вважає, що це можна пояснити відмінністю в підходах до управління державою і прозорістю економіки. Поки в Україні не будуть позитивні зміни у цих напрямках – така тенденція буде зберігатись.

Окрім цього в інтерв’ю обговорили “мовне” питання, важливість розвитку україномовного контенту та підвищення рівня самоідентичності українців.

Я вважаю, що не та людина патріот, яка одягнула вишиванку і в ній на білбордах. А що ти цим хочеш сказати? Ти покажи своїми діями, своєю роботою, своєю повагою до українців – все дуже просто. І коли кожен українець буде пишатись своєю країною, пишатись своїми людьми і працювати над собою!… Українська нація має величезний потенціал, я в цьому переконаний.

Наприкінці інтерв’ю Олег Мандзюк закликав кожного не боятися ставити перед собою великі, масштабні цілі і докладати максимум зусиль для їх здійснення, адже переконаний, що лиш у тому випадку, коли кожен діятиме чесно та наполегливо на Україну чекає світле майбутнє.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця