<

Нардеп Ігор Гузь взяв участь у сесії Іваничівської районної ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 3.03.2016 / Іваничі / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

3-го березня відбулося пленарне засідання Іваничівської райради, на якому був присутній народний депутат Ігор Гузь. 

Він прозвітував про результати власної депутатської діяльності. Зокрема, минулого року нардепу вдалося вибити з держбюджету 5, 2 мільйона гривень субвенції, внаслідок чого 5 сіл округу отримали кошти, які були успішно реалізовані. Команда Ігора Гузя підтримує зв’язки з усіма сільськими головами Іваничівщини. Незважаючи на протиріччя у політичних поглядах нардепа та голови районної ради Андрія Бадзюня, окремі питання, що стосуються долі району, вони вирішують спільно.

“Із колегами-бізнесменами організували фонд “Прибужжя”. Раз в місяць ми видаватимемо 5 мікрогрантів, а це по 20 тисяч гривень, на втілення локальних ініціатив. Якщо реалізуємо 60 проектів за рік, то, очевидно, це буде значною допомогою для громади”, – відзначив Ігор Гузь.

Нардеп згадав про проблему іваничівських медиків (виплата індексації), підняв питання профтехосвіти та розміщення центрального офісу Пенсійного фонду, а також зауважив, що уже зареєстрований законопроект щодо фінансування шахти №10 “Нововолинська”.

“Без десятої шахти вугільна галузь у нашому регіоні зникне. Розумію, що 100 мільйонів гривень не вирішують питання, але ці кошти дозволять існувати копальні, а не законсервувати її, як передбачає міністр Демчишин”, – сказав він.

Ігор Гузь акцентував увагу на об’єднанні громад та необхідності залучати інвесторів. Також народний обранець висловив прогноз щодо майбутніх виборів, які, на його думку, на 90% не відбудуться і закликав присутніх депутатів до співпраці.

До нардепа зверталися з питанням відновлення будівництва школи в селі Гряди та просили посприяти збереженню середньої освіти у районах, адже нові закони, що готуються у Верховній Раді, фактично, передбачають ліквідацію середніх шкіл. Голова районної ради Андрій Бадзюнь звернувся за підтримкою Ігоря Гузя в питанні передачі адмінбудівлі шахти №5 на баланс Іваничівського району.

“Ми проти того, щоб зрівняти з землею це приміщення. Туди вже просяться два інвестори, які обіцяють відкрити понад 100 робочих місць”, – відзначив голова райради.

Між депутатами та нардепом відбувся досить конструктивний діалог, який означає ще один крок до співпраці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер