<

Координаторка мережі «ОПОРА» Катерина Шарпата розповіла про виявлені порушення та перші вибори в умовах карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:56 | 25.10.2020 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Громадянська мережа «ОПОРА», починаючи від ранкового засідання дільничних виборчих комісій, спостерігає за процесом голосування на Волині, зокрема й на території Прибужжя. Її координаторка у Волинській області Катерина Шарпата у режимі відеозв’язку розповіла журналістам БУГу, як відбувалися місцеві вибори в умовах карантину, чи дотримуються на дільницях протиепідемічних вимог та які порушення зафіксували спостерігачі ОПОРИ й чи вплинуть вони на результати голосування.

Катерина Шарпата зауважила, що на Волині усі виборчі дільниці відкрилась вчасно, окрім однієї – в селі Гряди Нововолинської міської громади. За її словами, затримка була пов’язана з тим, що на ранковому засіданні відбувався перерахунок виборчих бюлетенів. Однак о 08:30 ця дільниця відкрилась і й потім працювала у штатному режимі й без порушень.

Також говорили про кричущі випадки порушення виборчого процесу в “день тиші” – 24-го жовтня та напередодні виборів.

Катерина Шарпата описала найпоширеніші види порушень виборчого законодавства, серед яких поширення друкованої агітаційної продукції без вихідних даних та її розміщення у заборонених Законом місцях.

Окрім цього, вона відповіла на питання, чи потрібно на законодавчому рівні врегулювати приховану агітацію у соцмережах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця