<

Без цієї ділянки ми не зможемо функціонувати: в Іваничах хотіли відібрати землю в благодійної організації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 7.06.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
2217
/ Коментарі відсутні

Іваничівська селищна рада хотіла відмовити в продовженні договору оренди землі ФГ «АРК», яке належить благодійній організації «Ковчег». Причина, як розповідають, у тому, що воно боргувало і невчасно сплачувало кошти, хоча, як виявилося, по оренді навпаки – переплата. Депутати не підтримали проект рішення.

Питання «Про відмову в укладенні на новий строк договору оренди землі ФГ «АРК»» порушили під час чергової сесії Іваничівської селищної ради 3-го червня.

Голова земельної комісії Наталія Мазурок повідомила, що договір оренди з фермерським господарством закінчується в серпні. І продовжувати його, за її словами, не варто, адже «АРК» неодноразово порушувало умови договору, зокрема, несвоєчасно сплачувало орендну плату. У результаті виникала заборгованість.

Вона зауважила, що цю земельну ділянку планують виставити на аукціон. До речі, за чутками, її хоче отримати великий фермер Діброва.

До слова, фермерське господарство орендує земельну ділянку площею майже 27 гектарів на території Іваничівської громади з 25-го грудня 2013 року.

Як розповіли в організації, керівництво ГО чомусь не попередили про розгляд цього питання на сесії і про можливу відмову в продовженні договору.

Та все ж депутатка Катерина Бонюк таки повідомила орендарів і ті, аби відстояти свої права й інтереси, прийшли на пленарне засідання.

Так, директор фермерського господарства Олександр Дудік зазначив, що земельна ділянка, яку вони орендують – єдиний дохід, який дозволяє утримувати 7 реабілітаційних центрів і сиротинець у Нововолинську. І, якщо її в них заберуть, то їхнє існування опиниться під знаком питання.

«Ця земельна ділянка – єдиний наш дохід, який ми використовуємо для утримання наших благодійних закладів. Люди, які перебувають в наших закладах, а це колишні наркомани й алкоголіки, приходять до нас без жодного доходу і їх утримання повністю лягає на наші плечі. Зараз в нас на реабілітації знаходиться біля 100 людей, зокрема 25 з них – у Біличах.

Фермерське господарство вирощує приблизно 80 свиней. І завдяки цьому ми можемо харчувати людей, які перебувають в нас на реабілітації і діток, які перебувають у сиротинці в Нововолинську», – наголосив Дудік.

Бухгалтер підприємства, у свою чергу, запевнила, що ситуація із заборгованістю виникла тільки один раз і після цього вони вчасно сплачують усі кошти. І наразі у них навіть є переплата.

«Я виконую обов’язки головного бухгалтера з 2018 року. Справа в тому, що мій попередник чомусь помилився. І в 2015-16 роках, коли проводилася індексація грошової оцінки землі, то він її не провів. А коли я приступила до виконання своїх обов’язків, то податкова мене не відразу попередила про це. Не було ніяких листів.

Тільки в кінці 2018 року, коли я приїхала до них здавати звіт, то нам сказали, що ще потрібно доплатити певну суму. І я відразу ж, цього дня оплатила все. І з тих пір ми все виконуємо, як потрібно. Кошти сплачуємо вчасно. Зараз є по орендній платі переплата 3386 гривень», – доповіла бухгалтерка.

Вона зауважила, що виграти на аукціоні у них нема шансів, бо є люди значно багатші за них.

Насамкінець, голова громади Лідія Томашевська поцікавилася, чому фермерське господарство, орендує землю в Іваничівській громаді і наймає на роботу місцевих мешканців, а зареєстроване офіційно в Грядах і відповідно сплачує ПДФО у Нововолинську громаду.

Директор господарства відповів, що для нього це не принципово і він може переєструватися.

У результаті більшість депутатів під час голосування утрималася. А відтак рішення не прийняте і фермерському господарству договір оренди, ймовірно, таки продовжать.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця