<

Знівелювала численну допомогу військовим: Томашевська заявила, що в Іваничах немає жодного волонтера

12:35 | 15.02.2024 / Іваничі / , , , /
Перегляди
2023
/ коментарі 3

Голова Іваничівської селищної ради Лідія Томашевська зазначила, що в громаді немає волонтерів. Хоча, як мінімум четверо місцевих мешканців з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну регулярно допомагають військовим.

Під час позачергової сесії 13-го лютого депутат Роман Чипинюк зазначив, що в селищну раду надійшло чимало звернень від військових частин, бригад та безпосередньо військових з проханням допомогти придбати амуніцію чи спецтехніку, необхідну для виконання бойових завдань. Однак, мовляв, допомогти усім й відразу нереально, адже в місцевому бюджеті не вистачить коштів. Тому, аби вирішувати, кому надавати допомогу в першу чергу, Роман запропонував налагодити співпрацю з місцевими волонтерами, які, як ніхто інший, знають потреби бійців. Адже постійно спілкуються з ними, регулярно допомагають та частенько їздять до них на передову.

Нагадаємо, в Іваничах є щонайменше четверо активних волонтерів, які на час війни, відклавши всі свої справи, присвятили свої життя допомозі військовим. Вони роблять усе можливе, аби хоч якось підтримати бійців на передовій, полегшити важкі воєнні будні та допомогти захищати рідну країну від окупантів. Це:

Роман Чипинюк зазначив, що саме цих волонтерів варто долучити до спрямування допомоги військовим. Адже вони можуть порадити, кому першочергово необхідно виділити кошти, або ж придбати те спецобладнання, про яке просять військові. На думку депутата, цих волонтерів можна запрошувати на засідання депутатських комісій.

Однак Лідія Томашевська наголосила, що на території громади немає жодного волонтера. Мовляв, ніхто офіційно не зареєстрований саме, як волонтер. Для очільниці селищної ради чомусь важливіший папірець, ніж чимала кількість конкретних справ й важливих досягнень, зокрема сотень відправок з вкрай важливою допомогою на передову, які роблять Саша Шептор, Галина Дзеньків, Ігор Маковський та Руслан Мартинюк.

Роман Чипинюк у своїй відповіді Лідії Томашевській наголосив, що справи, які роблять місцеві волонтери, значно важливіші за офіційну реєстрацію і спеціальне посвідчення. Адже в їхній роботі це всеодно нічого не змінить. Вони, як допомагали, так і допомагатимуть.

Чи прислухається Томашевська до пропозиції депутата побачимо напередодні наступного пленарного засідання.

До слова, у коментарі БУГу Ігор Маковський зазначив, що вже давно має волонтерське посвідчення. Тож інформація Томашевської про те, що в громаді немає офіційно зареєстрованих волонтерів, не відповідає дійсності.




коментарів: 3
  1. пані голові важливі не папірці, а гроші у вигляді папірців, які при певних обставинах можливо можна знайти між “папірців”

  2. зрозуміло, що волонтерів треба підтримувати. Яку величезну роботу вони виконували на початку повномасштабного вторгнення.
    Але підтримка бюджетними коштами має бути законною. Це не зі свого кармана взяв і виложив кошти,допоміг армії. Бюджетні кошти це відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця