<

Від однієї до 20 тисяч гривень: в Іваничах, попри відсутність коштів, прийняли порядок надання допомоги військовим та їх родинам

14:09 | 15.02.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
356
/ Коментарі відсутні

Під час позачергової сесії Іваничівської селищної ради 13-го лютого депутати внесли зміни в порядок використання коштів, виділених для реалізації Програми підтримки місцевих жителів, яких мобілізовано до лав ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації на 2024-2025 роки.

Нагадаємо, на фінансування Програми необхідно 3 мільйони 450 тисяч гривень. Ці кошти очільники селищної ради планують брати з місцевого бюджету. Щоправда, наразі грошей на реалізацію програми в місцевому бюджеті немає. Їх планують закласти, коли буде перерозподіл вільних залишків.

Однак, аби мати можливість регулювати механізм використання грошей, виділених для реалізації програми підтримки військових та їх сімей, вирішили затвердити чіткий порядок використання коштів. В документі прописали умови, за яких військові та члени їх сімей можуть отримати фінансову допомогу, та розподілили хто саме і на яку конкретну суму коштів претендує.

Надання одноразової матеріальної допомоги мобілізованим до лав ЗСУ, або членам їх сімей

Одноразова матеріальна допомога надається мобілізованим, або членам їх сімей, а саме: дружині або чоловікові мобілізованого (-ної) в повному розмірі, а вразі відсутності таких – матері, батькові та повнолітнім дітям мобілізованого пропорційно.

Допомогу може отримати один з членів сім’ї мобілізованого у повному розмірі, якщо інші члени сім’ї письмово відмовляться від такої допомоги. Кошти надаються одноразово у розмірі три тисячі гривень.

Надання одноразової матеріальної допомоги жителям, які уклали контракт на проходження військової служби

Така допомога надається одноразово у розмірі однієї тисячі гривень, якщо укладають контракт до 6 місяців включно. Під час підписання контракту на більш тривалий термін можна отримати п’ять тисяч гривень.

Допомога надається, особі, яка уклала контракт, або членам їх сімей, а саме: дружині або чоловікові мобілізованого (-ної) в повному розмірі, чи одному із батьків.

Надання одноразової матеріальної допомоги на встановлення пам’ятника членам сім’ї загиблих чи померлих військових, які брали участь у війні з росією

Одноразова матеріальна допомога на встановлення пам’ятника надається членам сім’ї загиблих чи померлих військовослужбовців, які брали участь у відбитті військової агресії російської федерації проти України в сумі 20 тисяч гривень, відповідно до кошторисного призначення.

Надання одноразової матеріальної допомоги на лікування військових

Одноразова матеріальна допомога на лікування військовим, які були важко поранені під час виконання бойових завдань, надається в сумі до 5 тисяч гривень, відповідно до кошторисного призначення.

Надання матеріальної допомоги членам сім’ї загиблих, померлих та зниклих безвісти військових, які брали участь у відбитті військової агресії російської федерації проти України

Одноразова матеріальна допомога членам сім’ї загиблих, померлих або зниклих безвісти військовослужбовців надається в сумі 10 тисяч гривень для покращення соціально-побутових умов проживання. Кошти може отримати член родини один раз протягом календарного року, відповідно до кошторисного призначення.

Надання одноразової матеріальної допомоги на оплату комунальних послуг членам сім’ї загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців

Матеріальна допомога членам сім’ї загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців надається в сумі п’ять тисяч гривень для оплати комунальних послуг один раз протягом календарного року, відповідно до кошторисного призначення одному з членів родини.

Компенсація вартості зубопротезування членам сім’ї загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців

Компенсація вартості зубопротезування членам сім’ї загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців надається одноразово в розмірі 50% від вартості робіт, але не більше п’яти тисяч гривень, одному з членів родини, відповідно до кошторисного призначення.

Звернутися за отриманням компенсації можна протягом календарного року, але не пізніше одного року, з дати сплати вартості робіт із зубопротезування.

Фінансова підтримка громадських організацій, що представляють інтереси сімей загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців

За рахунок коштів бюджету громади надається фінансова підтримка громадським організаціям, що представляють інтереси сімей загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців. Громадські організації можуть отримати кошти в розрахунку п’ять тисяч гривень до кількості загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців.

Начальниця відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Оксана Приступа зауважила, що матеріальну допомогу можуть отримати лише ті військові та їхні родини, які проживають на території Іваничівської громади.

Розглядати звернення військових чи членів їх сімей та приймати й вивчати їхні пакети документів, а потім вирішувати давати їм, або ж ні фінансову допомогу буде комісія з питань надання матеріальної допомоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця