<

Як продовжити «життя» батареї вашого смартфона: поради від «КПІ-СЕРВІС»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 10.02.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ коментарі 2

За все життя у вас може бути з десяток мобільних телефонів, починаючи з найпримітивніших чорно-білих моделей і закінчуючи просунутими сучасними смартфонами. І всі вони обладнані батареєю, догляд за якою є обов’язковим. Адже цей елемент телефона зазнає постійного навантаження і досить часто втрачає свої характеристики чи взагалі виходить із ладу.

Разом із нашими партнерами з «КПІ-СЕРВІС» переглянемо найпопулярніші міфи про експлуатацію акумуляторів у телефонах і розберемося, як насправді можна продовжити їхнє «життя».

Повне розряджання/заряджання

Нині абсолютна більшість акумуляторів у смартфонах — літій-іонні (маркування — Li-ion), і вони здатні втримувати свій об’єм без потреби постійно заряджати їх повністю.

Звісно, такі батареї також із часом втрачають певну частину об’єму, але порівняно зі старими нікель-кадмієвими АКБ ця частина мізерна, і навіть після кількох років експлуатації літій-іонні акумулятори збережуть 70−80 % від початкового об’єму.

Не варто чекати, поки смартфон повністю розрядиться і вимкнеться, а тоді заряджати його до 100 %. Краще стежити за станом акумулятора, контролюючи яскравість і режим використання екрана, кількість активних програм і додаткових сервісів.

Не залишайте всі піктограми на панелі управління смартфоном увімкненими. Акумулятор розряджатиметься швидше, ніж у тих, хто стежить за роботою додаткових функцій.

Не буде зайвим активувати режим економії енергії, хоча, залежно від моделі смартфона, це може знизити його продуктивність і максимальну яскравість екрана.

Не варто довіряти неоригінальним зарядним пристроям і кабелям. Враховуйте їхні характеристики, силу струму і напругу, рекомендовані для вашої батареї.

Більш потужні зарядні пристрої можуть призвести до втрати об’єму АКБ, але не завжди варто переплачувати за оригінали від вашого виробника. Інші моделі з відповідними характеристиками працюватимуть не гірше.

Дехто каже, що в жодному разі не можна користуватися телефоном, поки він заряджається, оскільки це може призвести до деградації АКБ. Насправді такий режим експлуатації впливає лише на швидкість заряджання акумулятора і аж ніяк не стосується стану батареї.

Краще подбати про те, щоб смартфон не лишався під’єднаним до зарядного пристрою довго після того, як акумулятор повністю зарядився. Це стосується любителів ставити смартфон заряджатися на всю ніч.

Багато користувачів помічають, що на холоді смартфони можуть розряджатися швидше. Частково це правда, але, як правило, об’єм акумулятора знижується при дуже низьких або при дуже високих температурах.

На кожній АКБ або в інструкції до смартфона має бути вказано допустимий діапазон температур для нормальної експлуатації батареї. Однаково негативними для батарей є як дуже спекотна, так і надміру морозна погода.

Деякі пристрої можуть нагріватися під час заряджання, тому не буде зайвим виймати їх із чохла і класти на прохолодну поверхню, коли ви під’єднуєте їх до мережі.




коментарів: 2
  1. Мому смартфону більше 6ти років і батарея ще досить непогано тримає. Хоча телефон всі ці роки щоночі (до ранку) на зарядці. Цим батарею не вб’єш, аж ніяк.

  2. В мене колись через те, що на ніч залишав, якийсь контролер полетів, принаймні так в Луцьку майстри казали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок