<

Українцям розповіли, як зберегти інтернет під час блекаутів

13:37 | 17.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
167
/ 1 коментар

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, як залишатися на зв’язку та мати стійкий інтрнет під час блекаутів.

Інструкцію опублікував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Разом з інтернет-провайдерами готуємося до можливих блекаутів та робимо все, щоб українці мали стійкий до відключень інтернет. Закуповуємо акумулятори, системи резервного живлення, переходимо на енергоощадні інтернет-мережі. На випадок екстрених ситуацій підготували для вас коротку інструкцію, як мати стабільний інтернет навіть тоді, коли немає світла”, – йдеться у дописі міністра.

Найперше — потрібно уточнити у інтернет-провайдера, чи перейшов він на енергоощадні мережі, на який термін він зможе забезпечити вас інтернетом. PON — це найсучасніша технологія, яка дає змогу бути онлайн без електрики до 72 годин. Зараз послугами таких провайдерів користуються 2,7 млн українців.

Якщо відповідь провайдера вас не задовольнить — знайдіть найближчого до вас, який надає послуги PON, і подайте заявку на підключення. Щоб прискорити процес, можна скооперуватися із сусідами. Також необхідно придбати повербанк для роботи вашого WI-FI-роутера.

Більше деталей — на фото. Користуйтеся та діліться з друзями, знайомими й рідними. Поради допоможуть упевненіше пройти зиму.




один коментар
  1. та хоч вже під час блєкавуту забудьте про той брехливий інтИрнет та вигляньте у вікно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота