<

Заходи з енергоощадження, кластерна лікарня, транспорт для комунальників: що вдалося зробити у Володимирі у 2023 році

20:41 | 27.12.2023 / Володимир / /
Перегляди
349
/ Коментарі відсутні

У зв’язку з тим, що у 2023 році були значні надходження до бюджету через ПДФО із зарплат військових, яке цього року забрали до держбюджету. Завдяки цьому у Володимирі вдалося реалізувати багато проєктів для розвитку громади та підтримки комунальних підприємств.

Про це на брифінгу 26-го грудня розповів міський голова Ігор Пальонка.

Зокрема цього року вдалося перевести на альтернативні джерела енергії ряд котелень у місті. Зокрема, котельню по вулиці Луцькій біля школи №5 та на Сагайдачного,7, вони працюватимуть на щепі. Наразі тривають налагоджувальні роботи, планується, що у січні дані котельні запрацюють. Також завершили проєкт щодо виведення двох котелень з експлуатації на вулиці Князя Василька, 3 та Ковельській, 12 у центрі міста. Станом на 26-грудня, всі будинки, які від них опалювалися, переведені на теплопостачання від котельні на вулиці Шевченка, 8. За словами мера, це дає економію, як в людському ресурсі, так і в енергоносіях.

Також в рамках енергоощадження 11 багатоповерхових будинків беруть участь у програмі “Тепла оселя”. Згідно з даним проєктом, 70% матеріалів та робіт оплачує фонд, 30% – самі мешканці, а відсотки за кредитом сплачують з міського бюджету.

“Як на мене, дуже хороші проєкти. Ми всі бачимо, якого вигляду набувають будинки, ОСББ яких беруть участь у даній програмі. Також, аналізуючи послуги з опалення, ми бачимо, що тарифи на опалення, у даних будинках, де запроваджений повний комплекс з енергозбереження, вдвічі менші, ніж в інших будинках”, – зазначив міський голова.

Також у цьому році було закуплено багато нової техніки для комунальних підприємств, оскільки частина наявної була уже застаріла. Тож у 2023 році придбали транспорт для КП “Полігону”, Володимиртепла, УЖК, КП “Троянди”. Ігор Пальонка додав, що дана техніка значно допомогла у боротьбі зі значними опадами снігу на початку грудня.

Важливим досягненням цього року стало те, що Володимирське ТМО отримало статус кластерної лікарні. Мер зазначив, що це значне досягнення, оскільки у медзаклад вклали чимало коштів, щоб виконати завдання, які ставило МОЗ. Зокрема повністю оновили приймальне відділення, замінили ліфти, проведені ремонти в реанімаційному, інфекційному, хірургічному відділеннях, зробили ремонт в укритті. Сьогодні основним завданням керівництва ТМО є залучення кваліфікованих лікарів.

Щодо освітньої галузі, то міський голова розповів, що цього року вдалося розширити укриття в закладах дошкільної освіти, що дало можливість збільшити кількість дітей, які можуть відвідувати ЗДО. За словами мера, майже всі завдання по укриттях вдалося виконати, окрім профільного ліцею.

“В п’ятницю вели перемовини з експертизою і проектантами. Відповідно, маємо вже ПКД, будемо її передавати до обласної військової адміністрації, щоб Володимир включили у перелік тих громад, які будуть фінансуватися за рахунок коштів з держбюджету на будівництво укриттів. Поставлене завдання – провести взимку тендери і, з настанням сприятливих погодних умов, розпочинати будівництво даного об’єкта.

Також у закладах освіти вдалося провести ряд робіт і заходів енергоощадження. Це утеплення фасадів мінеральною ватою садочків на вулиці Луцькій, у селі Суходоли, Центр позашкільної освіти, де ще тривають роботи. Крім того, вдалося перекрити дах у ліцеї №3, у ліцеї села Суходоли, ще тривають роботи із перекриття даху Центру культурних послуг.

Важливою подією для громади у цьому році було утворення гімназії №7 на базі початкової школи біля спортивного ліцею. Хоч дане питання й викликало багато дискусій у сесійній залі, але мер вважає, що дане рішення було потрібним, щоб дітям та батькам, які навчалися в інтернаті не потрібно було переходити в інші навчальні заклади, їм дали можливість навчатися у тому місці, куди вони прийшли, хоча це коштує місту чималих фінансових ресурсів.

Також важливим рішенням з питань освіти у цьому році було реформування галузі та утворення профільного ліцею. Він буде розташований на базі колишньої гімназії, де планують збудувати укриття, а згодом і новий навчальний корпус.

2023 рік запам’ятається громаді і підписанням угод із новими міжнародними партнерами. Це польське місто Мальборк і британське місто Нерсборо. Завдяки цій співпраці, Володимиру вдалося реалізувати ряд проєктів, серед яких, “Готський шлях”, проєкт із містом Цвікау, за допомогою якого, вдалося забезпечити лікарню відповідним обладнанням. Також від іноземних партнерів отримали транспорт, який передали КП “Полігон”. Деяке обладнання передавали військовим. Є інші напрацювання, які планують реалізувати.

Читайте також:

Реабілітаційний центр у Володимирі: звідки візьмуть гроші на будівництво




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця