<

Реабілітаційний центр у Володимирі: звідки візьмуть гроші на будівництво

09:34 | 27.12.2023 / Володимир / /
Перегляди
718
/ Коментарі відсутні

Один з найбільших будівельних проєктів у Володимирі наступного року – реабілітаційний центр для військових. На його будівництво необхідно близько 100 мільйона гривень. Проте цього року в бюджеті заклали майже 2 млн грн.

На брифінгу міського голови 26-го грудня журналісти поцікавилися, де братимуть решту коштів.

За словами міського голови Ігоря Пальонки, на будівництво центру для реабілітації виділятимуть гроші з міського, державного бюджетів та грантових коштів на обладнання. Так, нещодавно стало відомо, що ЄС надасть грант у розмірі 50 млн грн на розвиток реабілітаційних послуг для Володимирського ТМО.

Планується зустріч з міністром охорони здоров’я, щоб залучити кошти ще й з міністерства.

Нагадаємо, вкінці серпня у Володимирі представили проєкт майбутнього реабілітаційного центру для військових, який планують збудувати на базі «червоної лікарні». Головний корпус хочуть зберегти. Також на території планують нове будівництво. На другому поверсі у новому корпусі будуть розташовані комфортабельні кімнати перебування пацієнтів. На першому поверсі прийматимуть пацієнтів, також там розташують рецепцію.

Крім того, у новій будівлі передбаченні лікувальні ванни, басейн, зал лікувальної фізкультури з тренажерами. Також планують облаштувати зону відпочинку із кінотеатром, ігровою частиною, зоною читання. Даний об’єкт є досить дороговартісним. На реконструкцію реабілітаційного центру планують витрати понад 100 млн грн.

У середині жовтня завершили демонтаж старих споруд. Їх розпочали вкінці вересня. Нардеп Ігор Гузь, під час візиту у Володимир, відзначив важливість даного об’єкта, враховуючи нинішню ситуацію в країні та зручне місцерозташування та велику територію, де облаштують усе необхідне для реабілітації військових. Також цього року до даного майданчика планували підведення мереж каналізації та водопостачання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота