<

Лікарня, басейн, тренажери, зона відпочинку: представили проєкт реабілітаційного центру для військових у Володимирі

13:51 | 29.08.2023 / Володимир / , /
Перегляди
2872
/ 1 коментар

У Володимирі представили проєкт майбутнього реабілітаційного центру для військових у Володимирі, який планують зробити на базі «червоної лікарні».

Готовий проєкт передали на експертизу. Після погодження оголошуватимуть тендер на роботи. Про це на брифінгу 29-го серпня розповів міський голова Ігор Пальонка.

Проєкт включає розчищення території колишньої інфекційної лікарні у Володимирі, планується, що їх розпочнуть із 7-го вересня. Знесення усіх будівель, окрім центральної “червоної”. Будуть виділенні кошти на підведення централізованих мереж, зокрема каналізації з вулиці Ковельської та водопостачання.

Мер зазначив, що об’єкт є досить дороговартісним. На реконструкцію реабілітаційного центру планують витрати понад 100 млн грн.

“Але, спілкуючись з військовими, з командирами, у нас є позиція розпочинати це робити. Тому будемо ставити завдання, щоб до кінця наступного року цей центр запрацював на території колишньої “червоної лікарні”. Тим більше, що на створенні мережі реабілітаційних центрів для військових наголошує і сам президент, – заначив мер.

Він додав, що наразі військові проходять реабілітацію у володимирському ТМО.

Генеральна директорка ТМО Тетяна Ващук, яка також була присутня на брифінгу, розповіла, що у лікарні є відділення реабілітації. Там передбачені 30 ліжкомісць. За останній рік там надали допомогу більш як 2 тисячам військовослужбовців.

Вона зазначила, що у новому реабілітаційному центрі планують реконструювати наявну будівлю колишньої “червоної лікарні”. У цьому корпусі будуть зосередженні діагностичні кабінети, кабінети прийому лікарів та кабінети персоналу. У даній будівлі встановлять УЗД, проводитимуть електроенцефалографію, ЕХО серця, ЕХО терапію. Також там прийматимуть лікарі зокрема: травматологи, протезисти, психологи, психотерапевти, неврологи й інші спеціалісти, які будуть необхідні для реабілітації військових.

Окрім наявної будівлі, на території планують нове будівництво. На другому поверсі у новому корпусі будуть розташовані кімнати перебування пацієнтів зі всіма зручностями. На першому поверсі будуть приймати пацієнтів, також там розташують рецепцію.

Крім того, у новій будівлі передбаченні лікувальні ванни, басейн, зал лікувальної фізкультури з тренажерами. Також планують облаштувати зону відпочинку із кінотеатром, ігровою частиною, зоною читання. На дворі перед будівлею облаштують вуличний майданчик з тренажерами, із врахуванням інклюзивності, для відновлення рухової функції, де фізичні терапевти зможуть займатися із пацієнтом. Також на дворі передбачили парковку для автомобілів та велосипедів.

“Наразі тривають роботи із підшуковування та навчання персоналу. Частина персоналу уже є, іншу частину ми навчаємо. Треба знайти людей, які будуть любити реабілітацію і любити такого пацієнта і знати, що з ним робити”, – додала Тетяна Ващук.

Реабілітаційний центр будe структурним підрозділом ТМО Володимира. Що стосується утримання і фінансування будівлі, то надалі планують залучати кошти від НСЗУ, де передбачені три пакети послуг по реабілітації військових і, можливо, нацслужба у майбутньому буде передбачати додаткові кошти на ці потреби, оскільки проблема є досить актуально у наш час і військових, які потребують реабілітації, буде все більше.

Тетяна Ващук додала, що будівництво сподіваються завершити до кінця 2024 року.

“Але я думаю, що ми будемо йти етапами. І якщо нам вдасться якусь частину зробити, то там ми зможемо проводити лікування, тому що лікарня наразі перевантажена. Реабілітаційне відділення, яке функціонує у ТМО, перевантажене. У ньому практично немає місць. Ми проводимо реабілітації і в травматологічному відділенні, попри реабілітаційне, і в неврологічному. Наразі уже не вистачає ліжкомісць, оскільки такі пацієнти перебувають триваліший час на лікуванні, у порівнянні зі звичайними”, – додала гендиректорка ТМО Володимира.

Читайте також:

Нові ліфти, сучасна реанімація, реконструкція приймального відділення: показали, як оновлюється ТМО Володимира




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер