<

У Володимирі розпочались підготовчі роботи до створення реабілітаційного центру для військових

18:48 | 28.09.2023 / Володимир / , /
Перегляди
823
/ Коментарі відсутні

27-го вересня у Володимирі на території колишньої інфекційної лікарні розпочались роботи з демонтажу чотирьох старих господарських будівель, які розміщенні біля головного корпусу. Це – перший етап для створення майбутнього реабілітаційного центру для військових, що входитиме до КП «Володимирське ТМО».

Оглянути роботи та оцінити ряд наступних завдань прийшли міський голова Ігор Пальонка та генеральна директорка Володимирського ТМО Тетяна Ващук.

Нагадаємо, вкінці серпня у Володимирі представили проєкт майбутнього реабілітаційного центру для військових, який планують зробити на базі «червоної лікарні». Головний корпус хочуть зберегти. Також на території планують нове будівництво. На другому поверсі у новому корпусі будуть розташовані комфортабельні кімнати перебування пацієнтів. На першому поверсі прийматимуть пацієнтів, також там розташують рецепцію.

Крім того, у новій будівлі передбаченні лікувальні ванни, басейн, зал лікувальної фізкультури з тренажерами. Також планують облаштувати зону відпочинку із кінотеатром, ігровою частиною, зоною читання. Даний об’єкт є досить дороговартісним. На реконструкцію реабілітаційного центру планують витрати понад 100 млн грн.

Мер зазначив, що будівництво реабілітаційного центру буде одним з пріоритетних, який планують реалізувати до кінця наступного року. 7-го вересня на сесії міської ради виділили кошти з бюджету громади на демонтаж старих будівель та підведення мереж водопостачання та водовідведення. Роботи по демонтажу виконує підрядник ПП “Мале приватне підприємство Сантехмонтаж” на проведення мереж, оголошуватимуть новий тендер. Ці роботи планують виконати до кінця цього року.

У новому році розпочнуть реконструкцію приміщення колишньої інфекційної лікарні та будівництво нових корпусів майбутнього сучасного реабілітаційного центру для військовослужбовців.

«В країні стало значно більше пацієнтів, які потребують реабілітації. Це змусило нас розширювати спектр медичних послуг та реабілітаційної допомоги, над чим будемо працювати по завершенню даного об’єкта», – зазначила керівниця ТМО Тетяна Ващук.

До слова, у ТМО Володимира наші бійці, які отримали поранення на полі бою, вже проходять реабілітацію, але їм не вистачає ліжкомісць. Тож будівництво реабілітаційного центру – один з пріоритетних об’єктів, не лише у Володимирі, але й загалом в Україні.

Варто зазначити, що завдяки партнерам із німецького міста Цвікау, для майбутнього центру придбали нове обладнання для відновлення рухової активності зі штучним інтелектом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер