<

ЄС надасть грант на розвиток реабілітаційних послуг для Володимирського ТМО

21:27 | 20.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
530
/ Коментарі відсутні

Волинь захистила сім поданих на фінансування Євросоюзом проєктів у галузі медицини, серед яких грант з розвитку реабілітаційних послуг для Володимирського ТМО. Відповідне рішення ухвалив Спільний моніторинговий комітет Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2020-2027, третє засідання якого відбулося у Варшаві.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Загальна сума передбаченого грантового фінансування цього сету становить майже 40 млн євро. На відкритому конкурсі загалом було зареєстровано 115 заявок, 20 проєктів комітет погодив для отримання гранту, серед них і 7, поданих від Волині.

Йдеться про три проєкти, які реалізовуватиме Волинська обласна клінічна лікарня:

  • це створення центру нейрохірургії, який стане третім регіональним в Україні;
  • посилення технологічної компоненти у розвитку урології
  • медично-науковий проєкт з офтальмології.

А також гранти з розвитку реабілітаційних послуг – Володимирське медичне територіальне об’єднання, покращення допомоги людям з інфарктами та інсультами у Луцькій громаді, створення транскордонної телемедичної діагностичної та терапевтичної платформи для лікарів і пацієнтів та націлений на профілактику і зміцнення здоров’я мешканців Луцького району.

Сукупна вартість «волинського портфеля» проєктів перевищує 6,5 млн євро, їх упродовж 2 років область впроваджуватиме у партнерстві з Люблінським, Підкарпатським, Підляським і Мазовецьким воєводствами.

Як зазначили на сторінці Володимирського ТМО, завдяки співпраці Володимирського ТМО з польськими партнерами вдалося залучити понад 50 мільйонів гривень коштів Європейського Союзу на облаштування реабілітаційного центру у Володимирі.

У межах проєкту, втілення якого розпочнеться у 2024 році, планується придбання новітнього висококласного обладнання, за допомогою якого військовослужбовці зможуть швидше відновлюватись після важких поранень. Роботизований комплекс для відновлення навичок ходьби, роботизовані інтелектуальні системи зі зворотнім звʼязком для реабілітації кінцівок, екзоскелет, системи для мобілізації організму та функціональної реабілітації допомагатимуть одужувати нашим захисникам.

Також у рамках проєкту передбачена тісна співпраця та обмін досвідом, а також спільні прийоми пацієнтів та навчання зі спеціалістами лікарні у місті Білосток.

Нагадаємо, вкінці серпня у Володимирі представили проєкт майбутнього реабілітаційного центру для військових, який планують збудувати на базі «червоної лікарні». Головний корпус хочуть зберегти. Також на території планують нове будівництво. На другому поверсі у новому корпусі будуть розташовані комфортабельні кімнати перебування пацієнтів. На першому поверсі прийматимуть пацієнтів, також там розташують рецепцію.

Крім того, у новій будівлі передбаченні лікувальні ванни, басейн, зал лікувальної фізкультури з тренажерами. Також планують облаштувати зону відпочинку із кінотеатром, ігровою частиною, зоною читання. Даний об’єкт є досить дороговартісним. На реконструкцію реабілітаційного центру планують витрати понад 100 млн грн.

У середині жовтня завершили демонтаж старих споруд. Їх розпочали вкінці вересня. Нардеп Ігор Гузь, під час візиту у Володимир, відзначив важливість даного об’єкта, враховуючи нинішню ситуацію в країні та зручне місцерозташування та велику територію, де облаштують усе необхідне для реабілітації військових. Також цього року до даного майданчика планують підведення мереж каналізації та водопостачання. На це уже виділялися кошти на минулій сесії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота