<

Громада Володимира підписала співпрацю із британським містом Нерсборо

07:08 | 2.11.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
318
/ Коментарі відсутні

Місто Нерсборо, яке знаходиться у графстві Йоркшир, що у Британії, відтепер офіційно новий партнер Володимира. Відповідну угоду про співпрацю між містами було підписано 1-го листопада, Володимирським міським головою та  членом комісії з питань партнерства муніципалітету Нерсборо Девідом Гудом.

Про це інформують на сайті Володимира.

Нерсборо – невеличке містечко із населенням у 15 тисяч, що славиться давньою історією та живе здебільшого з туристичної галузі, а також легкої промисловості. Для англійців Володимир став лише другим містом-партнером після німецької Бебри,  з якою у них була налагоджена співпраця ще пів століття тому. А для нашого міста це вже дев’ятий міжнародний партнер.

Нагадаємо, що знайомство з Нерсборо розпочалося завдяки тамтешньому волонтеру Роберту Френдту, з яким налагодили тісні зв’язки волонтери громадської організації «Об’єднання «Активіст», до складу якої входять депутати міської ради Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк.

У березні цього року у Володимирській міській раді відбулась перша спільна зустріч щодо майбутнього партнерства,  після якої згодом Ігор Пальонка з допомогою відеозв’язку поспілкувався з міською головою Нерсборо Ханною Гостлоу, розповівши їй про громаду і узгодивши майбутні напрямки співпраці.

“Вважаю за честь, що наше місто поріднилось із Нерсборо у такий важкий для України час, адже для англійців ми стали лише другим містом-партнером. Щиро дякую усім, хто причетний до цієї гарної події – Роберту Френдту та кожному мешканцю Нерсборо за небайдужість й постійну підтримку України, а також волонтерам з ГО «Об’єднання «Активіст», адже завдяки їхній співпраці із з британським благодійником, в результаті започатковано нове міжнародне партнерство. Упевнений, що співпраця між Володимиром і Нерсборо буде плідною, довгостроковою та корисною для обох міст”, – зазначив міський голова.

Приїхали британці в Україну не з порожніми руками. Привезли для рятувальників 3-го Державного пожежно-рятувального загону автодрабину та пожежну автоцистерну, які допомагатимуть рятувати життя людей. Прикрашені автомобілі символом Йоркшира – білими трояндами. Серед наліпок і імена двох жінок – Джойс та Вініфред, які є мамою та дружиною благодійників з Британії, котрі внесли найбільшу суму у придбання автомобілів для українських рятувальників.

Автодрабина Volvo FL6 F32 має максимальну робочу висоту 32 м й витримує вагу 400 кг та пожежна автоцистерна Skania Р93 що вміщає 1800 л води – є необхідними інструментами у руках рятувальників, оскільки дозволяє ефективно та швидко проводити аварійно-рятувальні роботи та ліквідації пожеж в будь-якому місті чи населеному пункті. На вручення ключів від цієї техніки завітав новопризначений керівник обласного управління ДСНС – полковник служби цивільного захисту Мирослав Дем’янчук.

Після огляду техніки делегація вирушила до міської ради для спілкування за чашкою кави та підписання угоди. Документ про співпрацю засвідчує, що обидві сторони зобов’язуються підтримувати тісні дружні відносини та співпрацювати у сферах взаємних обмінів між представниками молоді, освіти, культури, туризму, медичної сфери, соціального захисту, а також обмінюватися ідеями та сприяти економічному розвитку обох громад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа