<

МЗС звернулося до Білорусі із нотою щодо перешкоджання в’їзду волинському нардепу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 24.06.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

МЗС звернулося до Білорусі із нотою щодо перешкоджання в’їзду для Ігоря Гузя

Міністерство закордонних справ України звернулося із нотою до Республіки Білорусь, в якій висловило стурбованість щодо того, що народному депутату Ігорю Гузю та іншим народним обранцям необґрунтовано заборонили в’їзд у цю країну.

Про це йдеться у відповіді з Міністерства на запит Ігор Гузя.

Нагадаємо, 25 квітня Ігоря Гузя зупинили на пункті пропуску «Дольськ-Мохро» та повідомили, що на запит Російської Федерації Білорусь заборонила йому в’їзд на свою територію. Будь-які підтверджуючі документи представники прикордонного відомства Білорусі та КДБ надати відмовилися.

Основною метою поїздки Ігор Гузя була зустріч із родинами білоруських добровольців, які брали участь у війні з Росією на боці України, а нині зазнають переслідувань у Білорусі.

«… повідомляємо, що 17 травня 2016 р. на адресу Посольства Республіки Білорусь в Україні була направлена нота, у якій висловлено стурбованість фактами необґрунтованої заборони в’їзду народних депутатів України в Білорусь», – йдеться у відповіді МЗС.

Зазначимо, що Ігор Гузь продовжує наполягати на запровадженні в Україні мораторію на видачу іноземних добровольців , які воювали на боці України, якщо їх переслідують на батьківщині.

7e5ae4cf-012a-4c8c-9eb7-9a3f6438bd15
085fcfba-4edb-424b-bf1c-0c6790146bb5




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер